Taiga Kahvipaahtimo

Kahvin ja ihmisten vilpitön ystävä Brandon

Taigan taustalla vaikuttaa Kalifornian Big Bearissa varttunut ja sittemmin suomalaistunut Brandon Trujillo. Hymy nousee välittömästi Brandonin huulille, kun hän muistelee sitä hetkeä jolloin hän teki 8-vuotiaana ensimmäisen kerran kupillisen kahvia äidilleen. Siitä lähtien Brandon on aina halunnut tehdä kahvit niin äidilleen kuin muillekin.

Baristan työt alkavat

Yksi Brandoniin merkittävästi vaikuttaneista tarinoista sijoittuu Peruun. Siellä eräs professori Nova Scotian taide- ja design -yliopistosta opiskelijoineen löysi keinon saattaa paikallisten naisten käsintehtyjä kankaita myyntiin laajemmille markkinoille. Tällä oli mullistava vaikutus, koska kankaiden tekeminen saattaa kestää jopa kolme kuukautta, jonka jälkeen ne on perinteisesti myyty todella halvalla paikallisilla toreilla. Myynnin laajentuminen verkkoon tarkoitti, että kankaista alkoi saada markkinahinnan. Tarina avasi näkökulman siihen, että silloin kun designilla on mahdollisuus tukea jotain hyvää ja inhimillistä, on näin myös toimittava.

Samoihin aikoihin Brandon sai ensimmäisen baristan työnsä Kansasin yliopistossa. Koulutuksen – jonka huimaa tasoa Brandon ei heti edes tiedostanut – Brandon sai barista -kilpailun voittajalta PT’s Coffee Roasting Companysta. Hieman myöhemmin Brandon pääsi töihin yrityksen varsinaiseen kahvilaan ja pääsi opiskelemaan kahvin saloja syvemmin kuin pelkän baristan näkökulmasta. Nopeasti olikin täysin selvää, että kahvin paahtaminen muodostuisi Brandonin intohimoksi.

Kaiken takana on nainen – ja halu vaikuttaa hyvällä tavalla

Paitsi Brandonille, oli kaikella tällä iso merkitys myös Taigalle ja suomalaisille kahvin ystäville. Yliopiston kahvilassa työskennellessään Brandon nimittäin tapasi nykyisen vaimonsa Seljan. Pian syntyi päätös, että Brandon tulee Suomeen Seljan mukana. Samalla Brandonille oli täysin selvää, että hän tulisi tekemään Suomessa jotain kahviin liittyvää – olihan jo koulutuksessa selvinnyt, että suomalaiset juovat eniten kahvia henkilöä kohden vuodessa.

Koko matkan ajan Peruun sijoittunut tarina ja lisääntynyt tieto kahvituotantoon liittyvistä asioista ovat kulkeneet Brandonin mukana. Brandon haluaa toimia kuten Perussa toimittiin kankaiden kanssa. Tästä syystä Brandon unelmoi ja pyrkii jatkuvasti tilanteeseen, jossa hankinnat kohdistuisivat suoraan pienille tiloille ja sitä kautta työtä tehneiden ihmisten hyväksi.

 

Taiga Kahvipaahtimo on kokoelma elämäni kokemuksista – ihmisistä, joita olen tavannut ja ovista, joista olen kulkenut. En ole ollut matkalla ikinä yksin. Kaikki ihmiset ja asiat, pienistä suuriin, ovat olleet vaikuttamassa Taigan syntymiseen ja siihen, mitä Taiga edustaa.

Taiga on intohimoni ja mahdollistaa sen, että voin toteuttaa yhden unelmani: Tarjota hyvää, suurella sydämellä tehtyä kahvia siten, että sillä on iso vaikutus kaikille.

– Brandon –