3.-9.7. | Toivola ja Vanha Pappila Jyväskylän Kesässä

Jyväskylän Kesä on pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kaupunkifestivaali. Vuonna 1955 keksitty tapahtuma nousi pian perustamisensa jälkeen koko Euroopan merkittävimpien kesätapahtumien joukkoon. Myös Toivolassa tapahtuu monenlaista festivaalin aikana – tervetuloa viihtymään rennosti!

3.-9.7.

Toivola ja Vanha Pappila Jyväskylän Kesässä

Katso tapahtumat

Hurmaavia myymälöitä ja pala historiaa

Merkittävä osa Toivolan vanhan pihan viehätyksestä tulee sen ainutlaatuisesta ja historiallisesti arvokkaasta ympäristöstä. Kaunista pihaa ympäröivät hurmaavat ja erisävyiset puutalot, jotka ovat harvinainen pala Jyväskylän vanhaa puutalokaupunkia. Toivolan tontti on ainoa Jyväskylän 1800-luvun puutalokaudesta kertova, ehjänä säilynyt kokonaisuus. Pihapiirin ihastelemisen lisäksi Toivolan, Jyväskylän ja käsityöläisyyden historiaan voi sukeltaa syvemmälle vierailemalla Pihapiirissä sijaitsevassa Käsityöläismuseossa ja Museokauppa Sparvinissa.

Käy askartelemassa sydän empatiapuuhun ❤
Tule Sparvinin taloon askartelemaan värikäs sydän osaksi empatiapuuta. Voit koristella sydämen haluamallasi tavalla ja lisätä mukaan ystävällisen, empaattisen tai kannustavan lauseen. Samalla voit käydä viereisessä Kuparisepän talossa tutustumassa miten ennen vanhaan elettiin. Museoon ja omatoimiseen työpajaan on vapaa pääsy.
Käsityöläismuseo ja Museokauppa Sparvin Toivolan vanhalla pihalla ovat avoinna Jyväskylän Kesä -tapahtuman aikana ke-la 3.-6.7. klo 11-16, su-ma 7.-8.7. suljettu ja ti 9.7. avoinna klo 11-16.

Toivolassa ympäri vuoden palveluitaan tarjoavat Lankakauppa Titityy, Bypias, Madame Rustique

Tervetuloa nauttimaan Toivolasta – juuri kuten sinulle parhaiten sopii!

Toivolan tunnelmaa ja kesäisiä herkkuja

Toivola tarjoaa loistavat puitteet kesäpäivän viettämiseen. Toivolan kaunis ja ainutlaatuinen Pihapiiri tarjoaa rennon ja hyväntuulisen kohtaamispaikan, jonka tehtävänä on ilahduttaa ja tarjota unohtumattomia kokemuksia. Toivolassa vieraillessasi voit nauttia Pihapiirin laadukkaista palveluista ja ohjelmasta tai ihan vain olla ja viihtyä rennosti.

Kesäisiä ruoka-, juoma- ja kahvilaherkkuja löydät toimivan Paja Ravinolan, Kahvila Valkoisen Puun, Vanhan Pappilan, Toivolan Pihakioskin sekä Pappilan kesäkioskin valikoimista.

Tervetuloa nauttimaan Toivolan tunnelmasta ja kesäisistä herkuista!

TOIVOLAN KESÄTEATTERI REPLIIKKI ESITTÄÄ: PEPPI PITKÄTOSSU

KE 3.7. KLO 17.00 / SU 7.7. KLO 13.00 / SU 7.7. KLO 17.00 / MA 8.7. KLO 18.00

Tervetuloa Toivolan vanhan pihan kesäteatteri Repliikin esityksiin! Tänä kesänä lavalle nousee rakastettu lastenkirjaklassikko: Peppi Pitkätossu.

Astrid Lindgrenin ikoninen hahmo, Peppi Pitkätossu, tuo mukanaan ilon ja vapauden tuulahduksen. Tarina kertoo maailman vahvimmasta tytöstä, jolla on sydän täynnä rohkeutta ja pää täynnä villejä ideoita. Peppi asuu värikkäässä Huvikumpu-talossaan yhdessä Herra Tossavaisen ja hevosensa kanssa, vapaana aikuisten säännöistä ja määräyksistä. Pepin parhaat ystävät, Tommi ja Annikka, ovat aina valmiina seikkailuun, jonka vain Peppi voi keksiä.

Tämä Staffan Götestamin dramatisointi, Liisa Ryömän suomentamana, tuo lavalle tarinan, joka on ihastuttanut sukupolvesta toiseen. Peppi Pitkätossu on tarina ystävyydestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja rohkeudesta olla oma itsensä.

Esitykset Toivolan vanhan pihan kesäteatteri Repliikissä heinäkuussa, jolloin kesä on kauneimmillaan ja ilta-aurinko luo taianomaista tunnelmaa näyttämölle. Tule mukaan nauramaan, ihmettelemään ja ennen kaikkea nauttimaan tästä ajattomasta klassikosta, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.

KE 3.7. KLO 17.00
SU 7.7. KLO 13.00
SU 7.7. KLO 17.00
MA 8.7. KLO 18.00

KESTO NOIN KAKSI TUNTIA
OSTA LIPUT
HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna tapahtumaan, joten näytä sitä kun saavut. Erillistä lippua emme toimita.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

KAPUN KESÄKLUBI: PALEFACE JA PIANISTI LASSE HIRVI

3.7. klo 20

Paleface eli Karri Miettinen esiintyy yhdessä Lasse Hirven kanssa Toivolan vanhalla pihalla Jyväskylän kesän avajaispäivänä 3.7. klo 20. Karri on mittavan rap-artistin uransa lisäksi ansioitunut myös laulajana, kirjailijana, radio- ja podcast toimittajana, näyttelijänä sekä aktiivisena ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Hän on kuratoinut juuri Musiikkimuseo Famen Suomen rap-musiikkia käsittelevän näyttelyn.

Tässä väkevässä lauluillassa Karri vetää vahvan kokonaisuuden lauluja ja tarinoita musiikin eri genreissä.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

Paleface & Lasse Hirvi
Päivämäärä: 3.7. klo 20
Paikka: Toivolan vanha piha / Jyväskylän kesän avajaiset

Liput: 20,00 € / 15,00 € opiskelijat
HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna keikalle, joten näytä sitä kun saavut keikalle. Erillistä lippua emme toimita.

OSTA LIPUT

NEULEFESTARIT PÄÄTAPAHTUMA

TO 4.7.–SU 7.7.

Jyväskylän Kesän Neulefestarit ovat Lankakauppa Titityyn vuodesta 2016 järjestämät neulojien omat festarit, jotka kokoavat yhteen neulojia ja käsityön ystäviä ympäri maailmaa.

Festari tunnetaan yhteisöllisestä fiiliksestään, valaisevista kursseistaan sekä tietenkin herkullisesta lankavalikoimasta. Neulefestareilla on myös iltaohjelmaa sekä pääsymaksuttomat markkinat perjantaina ja lauantaina.

Lisätietoja ohjelmasta  ja ilmoittautuminen kursseille Titityyn verkkokaupasta osoitteessa https://titityy.fi/fi/category/kurssit/88

Päivämäärä: T0 4.7.Su 7.7.
Paikka: Toivolan vanha piha / Jyväskylän kesän avajaiset

Ilmoittaudu  kursseille

PAPPILAN KESÄKLUBI: AROUND 4

4.7. klo 19

Aimo Nuutinen (kitara), Lasse Hirvi (piano), Petri Jaakonaho (basso)

ja Touko Ruokolainen (rummut)

Uusi jyväskyläläinen allstar-jazzyhtye Around 4 syntyi ajassa, jossa kulttuuri- ja musiikkielämä alkoi hiljalleen elpyä kahden vuoden koronasulkujen päättyessä. Aluksi ajatus oli koota samassa kaupungissa asuvia jazzmuusikoita yhteen herkistelemään soittotuntumaa ja musisoimaan yhdessä. Ohjelmistoa valikoitui jokaisen soittajan omasta sävellyskynästä, ja kuin itsestään oli syntynyt uusi, omaehtoista improvisoivaa musiikkia esittävä kvartetti.

Soittajat edustavat laajaa ikäjakaumaa. Yhtyeessä pitkä ammattikokemus ja nuori energia sekoittuvat rohkeaksi, mutta ei liian vakavasti itseään ottavaksi. Kvartetti kokee, että ikäerot unohtuvat kaikille tutun ja tärkeän asian äärellä.

Jyväskylän Vanha Pappila on saanut uuden elämän tunnelmallisena ravintola- ja tapahtumatilana. Jyväskylän Kesän aikaan Pappilassa nautitaan musiikista kapellimestari Lasse Hirven johdolla yhteensä neljänä iltana. Luvassa on iskelmäklassikoita, jazzia ja brasilialaista musiikkia. Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan Pappilan kesäklubista: arvokkaan rakennuksen tunnelmasta, ravintolan valikoimasta sekä tietysti musiikista.

Aika: 4.7. klo 19
Paikka: Vanha Pappila
Liput: 20 € OSTA LIPUT TÄÄLTÄ
HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna keikalle, joten näytä sitä kun saavut keikalle. Erillistä lippua emme toimita.

Lue lisää

LAULU- JA UKULELEYHTYE UKELOS

Pe 5.7. klo 18.30 ja 20.00

Ukelos on syksyllä 2018 Jyväskylässä perustettu hyväntuulen laulu- ja ukuleleyhtye, joka muokkaa menneiden vuosikymmenten parhaita paloja hymynkare suupielessä, hämmentää soppaa sopivasti omilla mausteillaan ja lisää toisinaan esityksiin myös omia kappaleitaan.

Bändin ohjelmistossa tutut ja tuntemattomammat jazz- ja popkappaleet saavat ukulelesta uutta virtaa, jolle moniääninen laulu antaa suorastaan siivet.

Ukelos esiintyy kaksi kertaa Toivolan Vanhalla Pihalla
1. esitys klo 18.30
2. esitys klo 20.00

Vapaaehtoinen pääsymaksu 12,00 € / vapaa pääsy Osta liput
HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna keikalle, joten näytä sitä kun saavut keikalle. Erillistä lippua emme toimita.

Lue lisää

 

ARGENTIINALAISTA TANGOA

PE 5.7. klo 19

”Tango itsessään on kokonaisuudessaan runollista.
Musiikki, tanssi ja laulu on runollista, kuin myös se maailma, josta tango kumpuaa.
Se on yön maailma, boheemi maailma, jossa rahalla on vähän merkitystä ja rakkaudella suuri merkitys – riemukkaalla tai menetetyllä rakkaudella, kiintymyksellä ja sillä rakkaudella, jota tuntee, kun katsoo läpi ajan ja paikan kohti mennyttä.”

-Horacio Ferrer-

Argentiinalaista tangoa tulkitseva duo Canela y Ron vie sinut mukanaan tulisen musiikin syvään syleilyyn. Melankolia, mustasukkaisuus, onni, rakkaus ja ristiriidat saavat soivan muodon duon taitavissa käsissä. Pääosin Astor Piazzollan musiikkiin keskittyvän kokoonpanon muodostavat pianisti Outi Jussila ja laulaja Suvi Uura. He ovat ihastuttaneet kuulijoita valloittavalla otteellaan jo usean vuoden ajan.

Paikka: Vanha Pappila
Aika: pe 5.7. klo 19
Lipun hinta: 15,00 € per vieras OSTA LIPUT TÄÄLTÄ

HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna keikalle, joten näytä sitä kun saavut keikalle. Erillistä lippua emme toimita.

KAPUN KESÄKLUBI: MILANA MISIC JA PIANISTI LASSE HIRVI

LA 6.7. KLO 16.00

Upea Milana Misic esiintyy yhdessä Lasse Hirven kanssa Toivolan vanhalla pihalla neulefestareilla 6.7. klo 16. Nostalgian ja tunteiden täyttämässä esityksessä kuullaan lauluja ja tarinoita rakkaudesta sekä elämästä; Laila Kinnusen rakastettua ohjelmistoa sekä Milanan omia lauluja, tarinoita näitten laulujen takaa, siitä miten ympyrä on sulkeutunut ja kuinka musiikki kietoo lopulta kaksi sukupolvea tiukasti yhteen.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

Milana Misic & Lasse Hirvi– Nostalgiaa ja Tarinoita
Päivämäärä: 6.7. klo 16
Paikka: Toivolan vanha piha
Lippu: Vapaaehtoinen 15,00 € (Toivolan vanhan pihan kulttuuri Ry) OSTA LIPUT
HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna keikalle, joten näytä sitä kun saavut keikalle. Erillistä lippua emme toimita.

ILMAKITARANSOITON SM-KARSINTA

LA 6.7. KLO 19.30

Ilmakitaransoiton SM-kisat alkavat vuonna 2024! Ensimmäinen karsinta järjestetään Jyväskylän Kesässä festivaaliviikon lauantai-illassa. Kilpailupaikkana toimii Toivolan vanha piha, jossa yleisölle pääsymaksuton karsintashow alkaa kello 19.30.

Toinen karsinta ja finaalikierros järjestetään Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa lauantaina 27.7. Jyväskylän karsinnan voittaja etenee suoraan tämän kilpailun kakkoskierrokselle.

Ilmoittautuminen kilpailuun on nyt avattu! Täytä ilmoittautumislomake Jyväskylän karsintaan 30.6. mennessä osoitteessa: https://forms.gle/P5LoviyZUVY2at6E7

Kilpailijan osallistumismaksu on 20 euroa.

Tutustu kilpailun sääntöihin TÄÄLLÄ:

Aika:
La 6.7.
 KLO 19.30 | KESTO N. 2 TUNTIa
Liput: VAPAA PÄÄSY
Paikka: Toivolan vanha piha

KAPUN KESÄKLUBI: JORI OTSA JA PIANISTI LASSE HIRVI

7.7. klo 15

Tervetuloa ainutlaatuiseen musiikkitapahtumaan Vanhassa Pappilassa 7. heinäkuuta kello 15, kun Kapun Kesäklubi tuo lavalle omaperäisen laulutaiteilijan Jori Otsan, säestäjänä mestaripianisti Lasse Hirvi.

Jori Otsa, siviilinimeltään Jori Tapio Kalliola, on tunnettu omaleimaisista ja energiaa pursuavista esityksistään niin Mustat Silmät -yhtyeen kuin Jori Otsa & Mah’Orkka orkesterin solistina. Vuoden 2021 ITE-taiteilijaksi valittu Jori ei ainoastaan hallitse musiikkilavoja, vaan on myös tunnustettu kuvataiteilija.

Tässä iltapäivässä kuullaan nostalgista ja riemukasta musiikkia, johon kuuluu valikoituja helmiä virolaisen laulajalegendan Georg Otsin repertuaarista sekä muita rakastettuja iskelmäklassikoita. Lasse Hirven taidokas säestys tuo esitykseen lisäsyvyyttä ja vahvistaa Jorin karismaattista esiintymistä.

Älä jää paitsi tästä musiikillisesta elämyksestä, joka yhdistää menneen ajan tunnelman ja nykypäivän taidokkuuden. Jori ja Lasse luovat yhdessä unohtumattoman musiikillisen iltapäivän, joka jättää kuulijoihinsa lähtemättömän vaikutuksen.

Jori Otsa & Lasse Hirvi – Nostalgista ajatonta iskelmää
Päivämäärä: 7.7. klo 15
Paikka: Vanha Pappila
Lippu: 23,00€ OSTA LIPUT

NEULEFESTAREIDEN JA JYVÄSKYLÄN KESÄN BRUNSSI

1. kattaus 7.7. klo 11.00-> | 2. kattaus 7.7. klo 13.00->

Neulefestareiden ja Jyväskylän Kesän Brunssi tarjoillaan Vanhassa Pappilassa su 7.7. klo 11.00 ja 13.00 kahtena kattauksena
1. kattaus 7.7. klo 11.00->
2. kattaus 7.7. klo 13.00->

Nautittavissa sään salliessa myös Pappilan takapihan puutarhassa.

BRUNSSIMENU SISÄLTÄÄ:

Salaattipöydän
Pappilan Caesar L,G*
Salaatti sesongin vihanneksista VEG, G
Keittiömestarin salaattia L,G
Pappilan focacciaa

Ja vapaavalintaisen suolaisen puikulaperunavohvelin
haluamallasi täytteellä:
SKAGEN (L)
Rapea puikulaperunavohveli, katkarapua ja mummonkurkkua
VASIKKAPASTRAMI (L)
Rapea puikulaperunavohveli, vasikkapastramia,
parmesaaniaiolia, hunajamelonia ja friteerattua
kaprista
VILLITOMAATTI (VEG)
Rapea puikulaperunavohveli, hunajamelonia ja
friteerattua kaprista paprika-jalapenohilloketta
ja rucolaa
*Vohveli on saatavana myös gluteenittomana ja maidottomana

Jälkiruokapöytä L,G
Dulcey-pannacottaa, Art Gelatoa ja sorbettia, kuningatar-kastiketta,
raikasta marjasalaattia sekä Pappilan House Blend-kahvia tai
haudutettua teetä

Ruokajuomana kesäistä makuvettä.

Hinta: 29,50€ / hlö
Kattaukset klo 11.00 ja klo 13.00
Paikka: Vanha Pappila, Vapaudenkatu 26
Osta ja varaa paikkasi brunssille TÄÄLTÄ

Voit myös saapua Brunssille ilman ennakkomaksua tai varausta, mutta huomioi että paikkoja on rajoitettu määrä.

LÄSNÄOLEVAA/HERE WITH US: MATTI NIEMI JA GIL AGABABA SHAKED

su 7.7. klo 13

LÄSNÄOLEVAA

Esitys on virtaavaa, läsnäolevaa tulkintaa, joka ytimeltään koostuu Matti Niemen teoksista ja musiikillisista teemoista. Soitto puetaan intuitiivisin keinoin yhteen improvisaatioiden ja hetkeen laskeutuvien tulkintojen kanssa, läsnäolevaa hengittäen. Elämä tunnetaan syvimmin kun sen saa ottaa vastaan sellaisena kuin se on, yrittämättä, hyväksyvästi. Ollen läsnä.

Gil Agababa Shaked on Jyväskylä Sinfonian klarinetin äänenjohtaja. Hän on toivottu vieras myös monille muille orkestereille, aktiivinen soloisti ja kamarimuusikko.

Matti Niemi on itseoppinut runoilijapianisti. Hän rakastaa improvisaatiota, leikillistä ja intuitiivista luomistilaa jonka ilmentymät ovat hänelle keskeisiä musiikin ja sanataiteen eri muodoissa.

In English:

HERE WITH US

Main part of the performance is based on Matti’s compositions and melodic themes. Being in a present moment invites into creative space where perspectives and expressions are allowed to flow freely. Magic is within every moment, we just need to open a window for it to emerge: be.

Gil Agababa Shaked is the principal clarinetist of Jyväskylä Sinfonia. She is a frequent guest in other orchestras and an active soloist and chamber musician.

Matti Niemi is a poet who loves to perform piano improvisations. Intuitive and playful elements are essential in his compositions and texts.

Paikka/Place: Vanha Pappila (kulttuuritila)
Aika/Time:
 su 7.7. klo 13
Liput/tickets: 15,00 € / opiskelijat, eläkeläiset 7,50 € (Vapaaehtoinen lippu) OSTA LIPUT TÄÄLTÄ

KAPUN KESÄKLUBI: EMMA BALBATSU JA PIANISTI LASSE HIRVI

9.7. klo 17

Tervetuloa nauttimaan taianomaisesta musiikki-illasta Kapun Kesäklubilla, jossa lavalle nousee loistava Emma Balbatsu yhdessä taidokkaan pianistin Lasse Hirven kanssa. Tämä konsertti tarjoaa unohtumattoman kokemuksen Vanhan Pappilan idyllisessä kesäklubissa 9. heinäkuuta kello 17.

Emma Balbatsu, tunnettu jyväskyläläinen laulaja-muusikko ja opettaja, on valloittanut yleisön sydämet ympäri Suomea niin musikaalirooleissa kuin solistinakin. Hänen vahva äänensä ja sielukas esiintyminen tuovat jokaiseen sävelmään ainutlaatuisen kosketuksen. Emma esittää Lasse Hirven säestyksellä laajan kattauksen laulelmia ja musikaalisävelmiä, joissa yhdistyvät pehmeä diivapop useillä eri kielillä.

Lasse Hirvi, arvostettu pianisti, tunnetaan kyvystään luoda musiikkiin syvyyttä ja tunnetta. Yhdessä Emma ja Lasse muodostavat dynaamisen duon, jonka esitys lumoaa kuulijansa monitasoisilla tulkinnnoillaan.

Ota ystäväsi mukaan ja koe ikimuistoinen ilta täynnä musiikkia ja tunnetta. Kapun kesäklubi odottaa teitä Vanhassa Pappilassa – tämä on kesän musiikkitapahtuma, jota et halua missata!

Emma Balbatsu & Lasse Hirvi – Kesäklubin Lauluillat
Päivämäärä: 9.7. klo 17
Paikka: Vanhan Pappilan kesäklubi
Lippu: 23,00 € OSTA LIPUT

HUOM! Tilausvahvistus toimii lippuna keikalle, joten näytä sitä kun saavut keikalle. Erillistä lippu emme toimita.