Vanhan Pappilan Iltapäivätee

Vanhan Pappilan iltapäivätee on tunnelmallinen makumatka nautittavaksi hyvässä seurassa, joko yksin, kaksin tai isommallakin porukalla.

Historia

Iltapäiväteen perinne sai alkunsa viktoriaanisena aikana 1840-luvun alussa. Tuolloin päivässä nautittiin tyypillisesti vain kaksi ateriaa, aamiainen ja illallinen. Koska ateriaväli oli pitkä, Bedfordin herttuatar Anna ryhtyi tilaamaan iltapäivällä teepannun ja pientä syötävää huoneeseensa. Vähitellen Anna alkoi kutsua ystäviäänkin nauttimaan teehetkestä kanssaan.

Teeseremonian suosio nousi uusiin mittasuhteisiin, kun kuningatar Victoria alkoi osallistua teevastaanotoille. Samoihin aikoihin myös Iltapäiväteen sisältö alkoi muototua nykyisin tunnetun kaltaiseksi. Iltapäivätee rakentuu tyypillisesti kolmikerrosvadilta tarjottavien sormisyötävien ympärille. Vaikka sormisyötävien muu sisältö vaihtelee, voileipä kurkkutäytteellä sekä 1900-luvulla mukaan tulleet skonssit ovat klassikoita, jotka löytyvät lähes jokaiselta kolmikerrosvadilta ympäri maailman.

Iltapäiväteellä ei nautita mitään tiettyä teelaatua, vaan sen voi valita makunsa mukaan. Nykyään iltapäiväteen kanssa tarjoillaan usein myös lasillinen shampanjaa tai kuohuviiniä.

Vanhan Pappilan Iltapäivätee

Vanhan pappilan Iltapäivätee sisältää kauniin kattauksen suolaisia ja makeita herkkuja nautittavaksi Teen tai Kahvin kera. Iltapäiväteen sisältämät herkut on suunniteltu sekä valmistettu pappilan omassa keittiöissä.
Iltapäivätee menu kunnioittaa perinteitä ja tarjoaa makumatkoja sesonkien mukaan.

Hinta 22 € / henkilö

Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja voidaan ennakkovarauksesta valmistaa gluteiinittomana, sekä vegaanisena vaihtoehtona. Ilmoitattehan mahdollisista muutoksista varauksen yhteydessä. Huomioittehan ystävällisesti, ettei menukokonaisuus salli muiden allergeenien muokkausta.

Lisäksi

Tunnelmallisen hetken juhlistaa lasillinen kuohuvaa
Hinta alkaen 7,50 € / lasillinen

Iltapäiväteen makunautintoa voi täydentää juustolla ja Pappilan hillokkeella
Hinta 4,50 € / henkilö

Varmista tunnelmallinen makumatka varaamalla pöytä ennakkoon alla olevalla lomakkeella.

Vanhan Pappilan Iltapäivätee on saatavilla

ti-pe               klo 11-18

la                    klo 11-15

Osoite:
Vapaudenkatu 26,
40100 Jyväskylä

Iltapäivätee Vanhassa Pappilassa

Tällä lomakkeella voi tehdä varauksen Iltapäiväteelle. Varaus on voimassa, kun olemme vahvistaneet sen sähköpostilla. Ilmoitamme myös mikäli varaus ei onnistu toivottuna ajankohtana. Tämän lomakkeen tiedot välitetään suoraan Vanhaan pappilaan. Annettuja tietoja käsitellään tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Lomaketiedot eivät välity Toivolan vanhan pihan muille toimijoille.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.