Toivolan ja Vanhan Pappilan Joulu 18.11.-23.12.2023

Perinteinen Toivolan Joulupiha on monipuolinen yhdistelmä hyväntuulista yhdessäoloa, ohjelmaa, herkkuja, oivalluksia pukinkonttiin ja ennen kaikkea iloista joulumieltä sekä uutena Toivolan kokonaisuutena tullut  Vanhan Pappila.  Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta Jyväskylän keskustaan!

18.11.-23.12.2023

Toivolan Joulupiha

Vapaa pääsy

TOIVOLAN JOULUPIHALTA LÖYDÄT AIDON JA LÄMPIMÄN JOULUTUNNELMAN

Toivolan Pihapiiri muuntautuu kauniiksi ja tunnelmalliseksi Joulupihaksi 18.11.-23.12.2023. Toivolan ensisijainen tehtävä on ilahduttaa vieraitaan ja tarjota heille unohtumattomia kokemuksia – tämän tehtävän täyttämisessä Joulupihalla on erityisen tärkeä rooli.

Pihapiiri ja sen palvelut tarjoavat jouluisen tunnelman ja kauniin miljöön lisäksi esimerkiksi jouluisia ruoka- ja juomaherkkuja, designia, tunnelmallisia esityksiä, joulupukin vierailuja, löytöjä pukinkonttiin, taidetta ja historiaa. Ennen kaikkea Toivola tarjoaa rennon ja hyväntuulisen kohtaamispaikan, jossa kukin voi virittäytyä joulutunnelmaan itselleen parhaiten sopivalla tavalla.

Toivolan Joulupuoti ja pihan eri palvelut ovat kattavasti avoinna. Tarkemmat aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme jouluisesta tunnelmasta ja hyväntuulisista kohtaamisista!

MAKASIINIEN JOULUPUOTI HELLII HERKUTTELIJAA

Toivolan Makasiineissa on tarjolla todellinen herkuttelijan paratiisi, Toivolan Joulupuoti. Makasiinit täyttyvät paikallisista ja lähiruoka- ja juomaherkuista. Tarjolla on esimerkiksi hilloja, hillokkeita, hunajaa, joulukaloja, juustoja, karkkeja, konvehteja, jouluisia oluita, kahvia, teetä, suklaata sekä muita jouluisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Joulupuodin aukioloajat löydät täältä.

Ilman tekijöitä ei olisi herkkuja. Tarjoamme ylpeydellä näiden tuottajien tuotteita: Art Food Heaven, Vanha Pappila, Ahotuvan TarhatJyväs-HamppuMartinmäkiJukolan JuustoPeltolan JuustolaHangaround & Nobody Brewing, Lehtolan Limousine ja paljon muita.

Tervetuloa hankkimaan lähellä tuotettuja herkkuja joulunodotuksen ajalle, joulupöytään ja aitoja makuja sisältäväksi lahjaksi!

LUMIUKKO -ANIMAATIO JA JOULUKALENTERI: TONTTUAKATEMIA

Lumiukko -animaatiolla (The Snowman™) on perinteikäs rooli osana Toivolan Joulupiha -tapahtumaa. Tänä vuonna Lumiukko esitetään tapahtuman aikana viidesti. Esitysajat ovat:
* Lauantai 18.11. klo 19.15 (Joulupihan avajaiset)
* Lauantaina 2.12. klo 16.00
* Lauantaina 9.12. klo 16.00
* Lauantaina 16.12. klo 16.00
* Lauantaina 23.12. klo 16.00

YLE:n Joulukalenteri: esitetään 4.-23.12.2023 päivittäin samaan aikaan kuin Yleltä.

RAVINTOLA TOIVOLAN PAJAN JOULUHETKET, JOULULOUNAAT, JOULUPÄIVÄLLINEN JA JOULUILLALLISET

Ravintola Toivolan Pajassa tarjoillaan joululounasta 13.12. alkaen  Paikkoja on rajattu määrä, joten varaa omasi Paja ravintolasta.

Toivolan jouluiseen tunnelmaan takaa varmasti hyvän joulumielen ja pitkälle kantavia hyviä muistoja. Jouluillalliset voidaan tarjoilla halutessanne myös päivällisenä. Menuihin on mahdollista yhdistää juomapaketti.

Pajan Jouluhetki on puolestaan mukava tapa pysähtyä hetkeksi työ- tai kaveriporukalla. Pajan Jouluhetki sisältää joulupuuron ja glögin, tilan käyttöönne kahdeksi tunniksi (max 36 hlöä) ja tarjoilun. Pajan Jouluhetki on saatavilla minimissään 10 henkilön ryhmille.

Tervetuloa nauttimaan ja vaikuttumaan kanssamme!

JOULUPUKKI JA MUSIIKKIESITYKSIÄ

Joulupukki viihtyy Toivolan jouluisessa tunnelmassa. Joulupukki on paikalla 18.11.-23.12.
* Joulunavauksessa ja Joulupihan avajaisissa 18.11. noin klo 18.45 alkaen

Ke 29.11. 16-18
La 2.12. 15-17
Su 3.12. 14-16
Ke 6.12.  14-16
La 9.12. 15-17
Su 10.12. 14-16
Ke 12.12. 16-18
La 16.12. 15-17
Su 17.12. 14-16
Ke 20.12. 15-17
To 21.12. 15-17
Pe 22.12. 16-17
La 23.12. 12-14

Joulupukin Tupa on avautunut myös Joulupihalle makasiineihin – tervetuloa

Toivolan Joulupihalla soivan joulumusiikin lisäksi tarjolla on useita hienoja musiikkiesityksiä:
* Johanna Rusanen-Kartano, Outi Jussila (piano) ja Kalle Kangas (sello) lauantaina 18.11. klo 19.45

* Kuoroja

* Teatteri Eurooppa 4

 

Tervetuloa koko perheen voimin toimittamaan terveiset Korvatunturille sekä nauttimaan esityksistä ja jouluisista herkuista!

TOIVOLAN JOULUPIHA -LAHJAKORTTI ON ELÄMYKSELLINEN LAHJA

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on saatavilla vapaasti valittavalle summalle alkaen 25 eurosta. Minimissään 10 lahjakortin eriin voidaan halutessanne painaa räätälöity joulutervehdys (lisämaksu 1,5 €/lahjakortti). Lahjakortti on voimassa 18.11.-23.12.2023 ja sen voi käyttää ostoksiin Toivolan Joulupuodissa tai Annukan viherpalvelun joulukuusimyynnissä Toivolan Pihapiirissä.

Toivolan Joulupuodin valikoimista löytyvät laadukkaat ja tarkasti valitut jouluiset herkut.  Annukan Viherpalvelun joulukuusien myyntipisteeltä löytyvät puolestaan kotimaiset, Leivonmäellä lähituotetut metsäkuuset, joiden joukosta löydät varmasti itsellesi mieluisan joulukuusen.

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on laadukas ja ikimuistoinen lahja, joka mahdollistaa sen, että kukin hyödyntää kortin juuri itselleen sopivimmalla tavalla. Lahjakortti toimii myös vaikkapa Pajan Jouluhetkeen tai -illalliseen yhdistettynä.

JOULUKUUSIEN MYYNTIPISTE JA LASTEN KORISTELEMIA JOULUKUUSIA

Toivolassa on Annukan Viherpalvelun joulukuusien myyntipiste, jonka kotimaisista, Leivonmäellä lähituotetuista metsäkuusista löydät varmasti itsellesi mieluisan joulukuusen. Ennakkotilaukset ja tiedustelut p. 040 522 1805 / Annukka.

Myyntiajat Toivolan vanhalla pihalla
La-Su (9.-10.12.) klo 12-16
Ma-Pe (11.-15.12.) klo 14-18
La-Su (16.-17.12.) klo 12-18
Ma-To (18.-21.12.) klo 12-18

Joulukuusi pakataan verkkoon, jolloin se säilyy siistinä kuljetuksen ajan. Kuusille on saatavilla myös kotiinkuljetus.

Keski-Suomen museon Käsityöläismuseo ja Toivolan vanha piha toteuttavat yhteistyössä päiväkotien kanssa perinteisen joulukuusien koristelun Toivolan Pihapiiriin. Tänä vuonna päiväkotiryhmien koristelemat joulukuuset ihastuttavat Toivolan vieraita koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajan 23.12.2023 saakka. Sukulaiset, ystävät, tuttavat ja muut kulkijat ovat tietenkin tervetulleita seuraamaan joulukuusien koristelua päiväkotiryhmästä saamansa aikataulun mukaisesti tai ihan vaan paikalle sattuessaan

DESIGN PYLSYN POP UP JA MADAME RUSTIQUE -MYYMÄLÄt

Design Pylsyn pop up-myymälä rakentuu Makasiineihin Joulupuodin yhteyteen. Myymälä palvelee samoilla aukioloajoilla kuin Joulupuoti. Design Pylsy tunnetaan ajattomasta tyylistä ja skandinaavisen selkeistä linjoista. Kotimaisuutta vaalivalle tuoteperheelle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Design Pylsyn tuotteet valmistetaan kaikki Suomessa ja mallisto koostuu selkeistä, ajattomista vaatteista ja asusteista sekä sisustustuotteista. Design Pylsy käyttää tuotteissaan luonnonmateriaaleja ja luonnonläheisiä sävyjä. Pop up- myymälässä on myynnissä myös kotimaisia korvakoruja.

MADAME RUSTIQUE -MYYMÄLÄ rakentuu Toivolan Kellariin. Madame RustiQue tunnetaan rakkaudesta Ranskaan ja rustiikkiseen maalaisromanttiseen sisustustyyliin. Sisustusyritys perustaja ja yrittäjä Jaana ottaa teidät ilolla vastaan.

 

OLGA KOLARI JA TIERNAPOJAT

Olga Kolari esiintyy mm. kanteleella ja harpulla Toivolan Joulupihalla
* Toivolan Makasiinit,
* Sparvinin talo,
* Kahvila Valkoinen Puu,
* Lankakauppa Titityy,
* Madame Rustique pop up -myymälä (Toivolan talo),
* Ravintola Toivolan Paja (joululounaan kattausten yhteydessä),
* Toivolan Makasiinit,
* Joulupihalla,
* Toivolan Makasiinit,

Tiernapojat esiintyvät Toivolan Joulupihalla

Tervetuloa nauttimaan esityksistä ja Toivolan joulutunnelmasta!

PIHAKIOSKI, KAHVILA VALKOINEN PUU, LANKAKAUPPA TITITYY JA KÄSITYÖLÄISMUSEO

Joulupihan ajaksi Toivolan Pihakioskin valikoimat täydentyvät jouluisilla herkuilla. Tarjolla on monenlaista kuten riisipuuroa, kahvia, leivonnaisia sekä lämpimiä juomia holillisena ja holittomana.

Valkoinen Puu palvelee kahvilan tunnelmallisissa sisätiloissa. Kahvila onkin mitä parhain paikka vaihtaa kuulumiset kiireettömästi ja samalla kakuista, artesaanipizzoista ja muista kahvilaherkuista nauttien.

Jotain pehmeää ja lämpöistä? Lankakauppa Titityy palvelee asiantuntevasti kaikkia neulomisesta kiinnostuneita vasta-alkajista neulekonkareihin. Tervetuloa nauttimaan jouluisesta tunnelmasta ja inspiroitumaan upeista langoista!

Käsityöläismuseolla ja Museokauppa Sparvinilla on laajat aukioloajat koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajan. Joulun alla on mukava poiketa museoon kurkistamaan 1800-luvun tunnelmaan ja kuuntelemaan tarinoita entisajan käsityöläisen perhe-elämästä, työnteosta ja vapaa-ajanvietosta – ehkäpä jotain joulustakin.

Toivolan Joulupihan ajan on tarjolla myös maksuton Joulutyöpaja Sparvinin talossa. Tervetuloa askartelemaan joulukoristeita kotiinviemisiksi!

Toivolan Joulupuodin ja Pihapiirin toimijoiden aukioloajat löydät täältä.

TOIVOLAN JOULUPIHAN AVAJAISET LAUANTAINA 18.11.2023

Perinteiset Toivolan Joulupihan avajaiset järjestetään lauantaina 18.11.2023. Luvassa on jälleen lämminhenkiset, herkulliset ja hyväntuuliset avajaiset – musiikkia sekä joulun ajan tunnelmallista valaistusta ja koristelua unohtamatta.

Jyväskylän Joulunavausta juhlitaan samana päivänä klo 17.00 alkaen ja perinteiseen tapaan kaikilla on mahdollisuus siirtyä tonttukulkueessa Kompassilta Kirkkopuiston Jouluvalomaan kautta Toivolaan. Kulkue lähtee liikkeelle Kompassilta noin klo 18.00.

Toivolassa on tarjolla useille jo jouluperinteeksi muodostunut ohjelmakokonaisuus, johon kuuluvat Joulupukin vastaan otto n. 18.45- alkaen, kuoro esitys klo. 19.00- alkaen, Lumiukko -animaatio klo 19.15 alkaen sekä valloittavan oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanon esiintyminen Outi Jussilan (piano) ja Kalle Kankaan (sello) säestyksellä klo 19.45-alkaen. Lisäksi luvassa on tietenkin riisipuuroa, glögiä ja muita joulun herkkuja – Toivolassa viihtyvää joulupukkia unohtamatta.

Lankakauppa Titityyn valikoimista ja Kahvila Valkoisen Puun herkkuista pääsee nauttimaan aamupäivästä myöhäiseen iltaan. Toivolan talossa palveleva BYPIAS myymälä palvelee myös aamusta iltaan. Toivolan Joulupuoti, Design Pylsyn pop up -myymälä, Madame Rustique, Viherpalvelu Annukan joulukuusimyynti sekä jouluisilla herkuilla päivittynyt Pihakioski puolestaan aukeavat klo 14.00.  Vanhan ajan tunnelmaa pääsee aistimaan Käsityöläismuseossa ja Museokauppa Sparvinissa. Eri toimijoiden tarkemmat aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan!