Flauto Dolce Vita Vanhassa Pappilassa su 7.5.

Flauto Dolce Vita on vuonna 2021 perustettu jyväskyläläisistä muusikoista koostuva renessanssin ja barokin ajan musiikkiin erikoistunut yhtye.

Sunnuntai 7.5. klo 16.00

Flauto Dolce Vita konsertti Vanhassa Pappilassa

Katso hinnat alempaa

Flauto Dolce Vitan konsertti su 7.5. klo 16.00

Flauto Dolce Vita on vuonna 2021 perustettu jyväskyläläisistä muusikoista koostuva renessanssin ja barokin ajan musiikkiin erikoistunut yhtye. Kolmen nokkahuilistin, Sirpa Berg, Tereza Himmelova ja Jukka Louhivuori, lisäksi yhtyeessä soittavat kitarataiteilija Olli Hirvanen ja lyömäsoittaja Jarmo Hovi.

Yhtyeen jäsenet ovat pitkään Jyväskylässä vaikuttaneita soitonopettajia ja muusikoita. Vanhan musiikin lisäksi yhtyeen ohjelmistossa on mukana myös oman aikamme musiikkia. Konsertissa tullaan kuulemaan sekä kolmelle nokkahuilulle sävellettyjä teoksia, erilaisia soitinyhdistelmiä hyödyntäviä sävellyksiä ja soolokappaleita.

Konsertissa kuultavista säveltäjistä mainittakoon esimerkiksi Susato, Frescobaldi, van Eyck, Monteverdi, Telemann ja Britten. Flauto Dolce Vita -yhtyeen tarkoituksena on tuoda keskisuomalaiseen musiikkitarjontaan uutta näkökulmaa vanhaan musiikkiin, tarjota kuulijoille uusia soitinyhdistelmiä ja esitellä harvoin kuultuja musiikillisia helmiä.

Liput ja tarjoilut

Aikuiset 15 €
Opiskelijat/eläkeläiset 10 €
Lapset 5 € (alle 12 v)
Alle kouluikäiset ilmaiseksi

Konsertti alkaa su 7.5. klo. 16.0o ja lipunmyynti alkaa klo 15.00
Vanhassa Pappilassa, Vapaudenkatu 26.

Lippujen ennakkovaraukset
sinilouhivuori1@gmail.com

 

Pappilan makea väliaikatarjoilu
Pappilan House Blend kahvi tai Teeleidin haudutettua teetä
Pappilan leivos

Pappilan suolainen väliaikatarjoilu
Pappilan House Blend kahvi tai Teeleidin haudutettua teetä
Pappilan suolainen kahvileipä

10,00 € / hlö (maksetaan konsertin yhteydessä)

Väliaikatarjoiluiden ennakkovaraukset
+358 29 123 0180
myynti@artcatering.fi

 

Artistien esittelyt

Olli Hirvanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. Opettajina hänellä ovat olleet Vladimír Večtomov, Kai Nieminen, Jukka Savijoki ja Ismo Eskelinen. Hirvanen on opiskellut myös Cardiffin The Royal Welsh College of Musicissa brittiläisen John Millsin johdolla.  Hirvanen on konsertoinut Suomessa ja ulkomailla, ja hänet on palkittu kansainvälisissä kitarakilpailuissa, esimerkiksi Fernando Sor- kilpailussa Roomassa. Viime vuosina Hirvanen on ollut mukana projekteissa, joissa ovat korostuneet taiteidenvälinen yhteistyö ja vuorovaikutus. Vuonna 2017 ensi-iltansa saaneessa ääni- ja liiketeoksessa Tähtiä turkin hihasta Hirvanen laajensi ilmaisuaan muusikon roolista myös tanssin puolelle. Vuosina 2018-2021 Hirvanen tuotti The Hot Box -taidetilaa yhdessä Elina Wuethrichin kanssa.

Sirpa Berg on oboisti ja nokkahuilisti, joka liikkuu sujuvasti musiikin eri tyylilajista toiseen, klassisesta lattareihin ja nykymusiikista renessanssin ajan musiikkiin. Berg soittaa useissa eri yhtyeissä ja on kiinnostunut uusista musiikillisista haasteista, uusista säveltäjistä ja sävellyksistä.  Soiva Keski-Suomi -konserttisarja on ennakkoluulottomalla ja monipuolisella ohjelmallaan ilahduttanut kuulijoita ja muusikoita. Berg on konserttisarjan taiteellinen johtaja. Berg sai Keski-Suomen muusikoiden tunnustuspalkinnon vuonna 2016 pitkäjänteisestä ja monipuolisesta urastaan muusikkona ja konserttien järjestäjänä.

www.sirpaberg.net

Tereza Himmelová on nokkahuilisti, joka on toiminut erilaisissa kokoonpanoissa ja esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla. Tällä hetkellä hän opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiikkaa. Opettajinaan hänellä on opintojensa aikana ollut Jukka Louhivuori ja Juho Myllylä. Himmelová on vuodesta 2013 toiminut Jyväskylän kansalaisopistossa nokkahuilun soiton opettajana. Hän on kiinnostunut sekä vanhasta että nykymusiikista ja erityisesti häntä kiinnostaa kamarimusiikki, jossa käytetään monipuolisesti erilaisia soittimia. 

Jarmo Hovi on työskennellyt ammattimuusikkona 1980- luvulta alkaen ja on mukana useissa eri yhtyeissä ja projekteissa. Tärkeimpiä yhtyeitä hänen urallaan on ollut Miljoonasade, joka julkaisee säännöllisesti uutta musiikkia ja tekee parhaillaan yhteistyötä Jyväskylä Sinfonian sekä muiden kaupunkien sinfoniaorkestereiden kanssa. Jarmo on työskennellyt vuosien ajan sivutoimisena lyömäsoitinopettajana Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Gradialla, Musiikkikoulu Moodissa ja Jyväskylän seurakunnalla. Hän on perehtynyt länsiafrikkalaisiin rytmeihin muusikkona ja lyömäsoitinopettajana, jonka lisäksi Jarmo hyödyntää tätä osaamistaan tanssijoiden kanssa työskennellessään muun muassa Jyväskylän Tanssiopistolla. 

Jukka Louhivuori on diplomi nokkahuilun soittaja ja musiikin tutkija. Hän on toiminut pitkään Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatuksen professorina, mistä työstä hän eläköityi muutama vuosi sitten. Hän on soittanut useissa eri kokoonpanoissa, joista ensimmäinen oli Pro Barocco. Tätä yhteyttä pidetään yhtenä ensimmäisistä Suomessa toimineista kokoonpanoista, jotka pyrkivät noudattamaan barokkimusiikin esittämisessä tuon ajan tyylipiirteitä ja soittimia. Viime vuosien aikana Louhivuori on soittanut Jyväskylässä perustetuissa vanhan musiikin yhtyeissä Fiamma Nova ja vierailijana Yr Awenissa. Tutkijan työnsä lisäksi yliopistossa Louhivuori on toiminut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa nokkahuilunsoiton opettajana.