Käsityöläismuseon syksy ja viikkojen 38-40 työpajat

Tarinoita ja menneen ajan tunnelmaa Kuparisepän talossa

Oletko koskaan miettinyt, mitä Toivolan pihan reunalla sijaitseva vaaleanpunainen talo pitää sisällään? Kyseinen Kuparisepän talo ja viereinen Puusepän talo ovat Jyväskylän keskusta-alueen vanhimpia asuinrakennuksia – molemmat on rakennettu 1840-luvulla. Kuparisepän talossa on aukioloaikojen puitteissa tarjolla tarinaa ja menneen ajan tunnelmaa ihan ilmaiseksi.

Lisätietoja Käsityöläismuseosta ja sen aukioloajoista löydät täältä.

Käsityöläismuseossa vieraillessa on hyvä varata aikaa myös Toivolan Pihapiirin ja sen rakennusten ihasteluun. Myös Toivolan talo on vierailemisen arvoinen (uusi näyttely ja paahtimo-myymälä aukeavat 23.9.2021). Kahvilaherkuista tai vaikkapa lounaasta pääsee nauttimaan Kahvila Valkoisessa Puussa ja tarvikkeet omiin käsitöihin löytyvät lankakauppa Titityyn valikoimista. Toivolan kokonaisuudesta nauttiessa päivä hurahtaa varsin nopeasti!

Käsityöläismuseon työpajat päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille

Viikoilla 38-40 keskiviikosta perjantaihin klo 9-10.30 on tarjolla Vanhan arkun värikkäitä tarinoita Käsityöläismuseossa -työpajoja. Näissä työpajoissa selviää esimerkiksi miten eleli kuparisepän monilapsinen perhe vaaleanpunaisessa talossaan sekä mitä tekivät suutari ja puuseppä, kisälli ja oppipoika. Entä millaisia salaisuuksia kätkee sisäänsä kuparisepän salin vanha ruskea arkku? Työpajassa kuullaan vanhan arkun tarinoita entisajan käsityöläisyydestä ja elämästä Jyväskylässä.

KeMun Käsityöläismuseossa Toivolan vanhalla pihalla järjestettävät työpajat on suunnattu päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot@jyvaskyla.fi