Toivola Jyväskylän Kesässä 6.-12.7.2022

Jyväskylän Kesä on pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kaupunkifestivaali. Vuonna 1955 keksitty tapahtuma nousi pian perustamisensa jälkeen koko Euroopan merkittävimpien kesätapahtumien joukkoon. Myös Toivolassa tapahtuu monenlaista festivaalin aikana – tervetuloa viihtymään rennosti!

Toivolan tunnelmaa ja kesäisiä herkkuja

Toivola tarjoaa loistavat puitteet kesäpäivän viettämiseen. Toivolan kaunis ja ainutlaatuinen Pihapiiri tarjoaa rennon ja hyväntuulisen kohtaamispaikan, jonka tehtävänä on ilahduttaa ja tarjota unohtumattomia kokemuksia. Toivolassa vieraillessasi voit nauttia Pihapiirin laadukkaista palveluista ja ohjelmasta tai ihan vain olla ja viihtyä rennosti.

Kesäisiä ruoka-, juoma- ja kahvilaherkkuja löydät Toivolan Kesäbistrona toimivan Ravintola Toivolan Pajan, Kahvila Valkoisen Puun, Toivolan Pihakioskin sekä Toivolan Jäätelökioskin valikoimista.

Tervetuloa nauttimaan Toivolan tunnelmasta ja kesäisistä herkuista!

Hurmaavia myymälöitä ja pala historiaa

Merkittävä osa Toivolan vanhan pihan viehätyksestä tulee sen ainutlaatuisesta ja historiallisesti arvokkaasta ympäristöstä. Kaunista pihaa ympäröivät hurmaavat ja erisävyiset puutalot, jotka ovat harvinainen pala Jyväskylän vanhaa puutalokaupunkia. Toivolan tontti on ainoa Jyväskylän 1800-luvun puutalokaudesta kertova, ehjänä säilynyt kokonaisuus. Pihapiirin ihastelemisen lisäksi Toivolan, Jyväskylän ja käsityöläisyyden historiaan voi sukeltaa syvemmälle vierailemalla Pihapiirissä sijaitsevassa Käsityöläismuseossa ja Museokauppa Sparvinissa.

Toivolassa ympäri vuoden palveluitaan tarjoavien Lankakauppa Titityyn ja Toivolan Puodin lisäksi Pihapiiristä löytyy 30.6.-10.7.2022 Lalli Savolaisen pop up -myymälä (Toivolan Kellarissa). Hyväntuulinen ja sympaattinen Lalli Lalli tuo mukanaan niin vaatteita, meikkejä kuin designia. Myymälä on avoinna maanantai-lauantai klo 12-20 ja sunnuntaisin klo 12-16. Torstaina 7.7.2022 klo 12-16 Lallin pop up -myymälässä vierailee ihastuttava maskeeraaja, meikkitaiteilija Raili Hulkkonen

Tervetuloa nauttimaan Toivolasta – juuri kuten sinulle parhaiten sopii!

JYVÄSKYLÄN KESÄN NEULEFESTAREIDEN PÄÄTAPAHTUMA TOIVOLASSA 7.-10.7.2022

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden päätapahtuma järjestetään Toivolassa 7.-10.7.2022.

Jyväskylän Kesän Neulefestarit ovat Lankakauppa Titityyn vuodesta 2016 järjestämät neulojien omat festarit, jotka kokoavat yhteen neulojia ja käsityön ystäviä. Festarit tunnetaan ihanasta, yhteisöllisestä fiiliksestä, valaisevista kursseista sekä tietenkin herkullisesta lankavalikoimasta. Neulefestareille on vaellettu ympäri maailmaa, ja ne ovatkin jo saaneet vakiintuneen jalansijan neuleskenessä.

Lauantaina 9.7. annetaan musiikin viedä, kun Kapun Kesäklubi tuo hurmaavan näyttelijä-laulaja Neija Välilän & kapellimestari, pianisti Lasse Hirven viihdyttämään Toivolan vieraita.

Sunnuntaina 10.7. on tarjolla Ravintola Toivolan Pajan Neulebrunssi klo 11-15. Neulebrunssin hinta on 25 €/hlö ja brunssille voi saapua ilman ennakkovarausta.

Katso Neulefestareiden tarkempi aikataulu ja muut lisätiedot täältä.

(Neijan kuva: Jiri Halttunen)

NEIJA VÄLILÄ JA DESHO DESHO TOIVOLASSA 8.-9.7.2022

Jazz-yhtye Desho Desho esiintyy Toivolassa perjantaina 8.7.2022 klo 17 ja 19. Yhtye tulkitsee perinteistä ja modernia jazzmusiikkia.

Desho Desho ylsi keväällä jaettuun ykkössijaan Pori Jazzin Sävelaskel-musiikkikilpailussa. Palkinnoksi yhtye pokkasi keikan Kirjurinluodolle ensi kesäksi.

(Desho Desho kuva: Mauri Hase)

Lauantaina 9.7.2022 Kapun Kesäklubilla Toivolan vieraita viihdyttävät hurmaava näyttelijä-laulaja Neija Välilä & kapellimestari, pianisti Lasse Hirvi. Setit alkavat klo 18.00 ja klo 19.30.

Neija Välilä on tunnettu taidokkaista ja vaikuttavista tulkinnoistaan. Lisäksi Neija on monille tuttu esimerkiksi Teatteri Eurooppa Neljän kokoonpanosta ja lukemattomista rooleistaan niin lasten- kuin aikuisten näytelmissä sekä kesäteatterissa.

(Neijan kuva: Jiri Halttunen)

Tervetuloa nauttimaan esityksistä ja Toivolan tunnelmasta!

JYVÄSKYLÄN SARJAKUVAFESTIVAALI TOIVOLASSA 10.7.2022

Toivolassa uppoudutaan sarjakuvataiteen maailmaan Jyväskylän Kesän festivaaliviikon sunnuntaina 10.7.2022 klo 10-18. Silloin Toivolan valtaa sarjakuvataide kaikessa rikkaudessaan.

Sarjakuvafestivaaleilla nähdään kotimaisia sarjakuvataiteilijoita myymässä ja signeeraamassa teoksiaan. Mukana ovat mm. Kamala Luonto -sarjakuvastaan tunnetut Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen.

Sarjakuvafestivaaleilla on mukana myös kotimaisia aktiiviharrastajia sekä kuvittajia, jotka tekevät sarjakuvaa omakustanteisten pienlehtien muodossa. Myyntipöytiä varten kannattaa varata myös käteistä rahaa.

Tapahtuman aikana järjestetään erilaisia työpajoja sekä taiteilijavieraiden haastatteluja. Jyväskylän Sarjakuvafestivaalin 2022 tuottaa Keski-Suomen Sarjakuvaseura KESS ry.

OHJELMA

Taiteilijahaastatteluja, haastattelijana toimittaja ja tietokirjailija Ville Hänninen
Klo 12:00 Riitta Uusitalo
Klo 13:00 Kamala Luonto (Jarkko Vehniäinen, Marja Lappalainen)
Klo 15:00 Tessa Astre
Klo 16:00 Mikael Mäkinen
Klo 17:00 Keski-Suomen Sarjakuvaseuran puheenjohtajan haastattelu

1h Sarjakuvatyöpaja, klo 11:00 ja klo 14:00 Käsityöläismuseon tiloissa. Ilmoittautuminen Keski-Suomen Sarjakuvaseuran myyntipisteelle, 10 ensimmäistä. Maksuton, ei tarvitse välineitä. Ilmoittautuminen klo 11.00 työpajaan aukeaa klo 10.00 ja klo 14.00 työpajaan klo 12.00.

Syntyjään Jyväskyläläinen Tessa Astre piirtää vivahteikkaita karikatyyrejä ja muotokuvia! Istahda kymmeneksi minuutiksi malliksi, niin saat värikkään kuvan mukaasi 20/€ hintaan. Samasta pöydästä löydät Limingan Taidekoulun sarjakuvajulkaisuita, muun muassa Juha Hurmeen tekstiin tehdyn ’Limingan Ihmeen’ ja tänä vuonna julkaistun rakkaus-antologian ’Lööv Böök’

Artlo taidetarvikkeen taidetarvikkaita myynnissä klo 15:30 alkaen, sitä ennen Artlon myyntipyörän tavoittaa Kirkkopuistosta.

Antikvariaatti Lukuhetki tarjoilee tuoretta ja vanhempaa sarjakuvaa omalla myyntipöydällään.

Iltaohjelma alkaa klo 19:30. Iltaohjelman sisäänpääsy vapaa, mutta vapaaehtoinen 5 euron kannatusmaksu mahdollista maksaa.
Klo 19:30 Ike Virtanen Spesiaali
Klo 20.15 Waywoo

KIPINÄT-KUORO TOIVOLASSA MAANANTAINA 11.7.2022

Maanantaina 11.7. Toivolassa esiintyy valovoimainen Kipinät-kuoro. Esitykset ovat klo 16 ja 17.

Kipinät on jyväskyläläinen pop- ja jazzmusiikin ja kuoroimprovisaatioon keskittyvä kuoro, jota johtaa sen perustaja, pop/jazz-laulunopettaja ja palkittu kuoronjohtaja Kaisa Halmemies.

Kesäkuussa 2019 Kipinät palkittiin kolmella kultaleimalla eli korkeimmalla tunnustuksella ja kuoronjohtajapalkinnolla Tampereen Sävel -festivaalin kansainvälisessä kuorokatselmuksessa.

Kuoro on tullut myös laajemmalle yleisölle tutuksi Radio Suomipopin tempauksista, joissa on yllätetty mm. Antti Tuisku, Mikael Gabriel, Elastinen ja Michael Monroe. Vuonna 2021 Kipinät nähtiin MTV3:n Talent Suomi -ohjelmassa, jossa kuoro eteni yleisöäänin semifinaaliin asti. Kipinät on julkaissut aktiivisesti omaa musiikkia ja tehnyt yhteistyötä mm. sanoittaja Sana Mustosen ja saksalaisen Sounding People -kollektiivin kanssa.

Tervetuloa nauttimaan ja viihtymään!

(Kipinät kuva: Jaakko Manninen)

Laulu- ja ukuleleyhtye Ukelos Toivolassa tiistaina 12.7.2022

Laulu- ja ukuleleyhtye Ukelos esiintyy Toivolassa tiistaina 12.7. klo 15, 16.30 ja 18.

Ukelos on vuonna 2018 Jyväskylässä perustettu hyväntuulen laulu- ja ukuleleyhtye, joka muokkaa menneiden vuosikymmenten parhaita paloja hymynkare suupielessä, hämmentää soppaa sopivasti omilla mausteillaan ja lisää toisinaan settiin myös omia kappaleitaan.

Bändin ohjelmistossa tutut ja tuntemattomammat jazz- ja popkappaleet saavat ukulelesta uutta virtaa, jolle moniääninen laulu antaa suorastaan siivet.

(Ukelos kuva: Heikki Veijola)

Tapahtumasivua päivitetään koko tapahtuman ajan. Oikeudet muutoksiin pidätetään.