Toivola Valon kaupungissa 23.-25.9.2021

Toivolan Pihapiiri on kauniisti valaistuna tapahtuman, kuten koko syksyn ja talven, ajan. Lisäksi Toivolan alueella on useampia taideteoksia, joihin valo- ja äänimaisemat yhdistyvät vaikuttavalla tavalla.

Pihapiirissä on mukava pysähtyä nauttimaan valintansa mukaan myös lumoavista esityksistä, kahvilaherkuista, Street Food -annoksista sekä ennakkovarauksella tarjolla olevasta Pajan yllätysmenusta.

Toivolassa nautitaan kaikilla aisteilla

Toivolan vanha piha on mukana Valon kaupunki -tapahtumassa 23.-25.9.2021 päivittäin klo 24.00 saakka. Pihapiiri itsessään on tapahtuman ajan – kuten koko syksyn ja talven – kauniisti valaistuna. Lisäksi pihapiirissä ja Toivolan talossa on esillä taidetta, johon valo- ja äänimaailmat yhdistyvät valloittavalla tavalla. Tällä sivulla esiteltyjen tapahtumaan liittyvien teosten lisäksi Toivolassa on taidetta ja designia esillä ympäri vuoden.

Tapahtuman aikana Toivolassa on tarjolla Kahvila Valkoisen Puun kahvilaherkkuja myöhäiseen iltaan, Street Food -henkisiä annoksia päivittäin klo 23.30 saakka sekä lauantaina Ravintola Toivolan Pajassa ennakkovarauksella neljän ja kuuden ruokalajin yllätysmenut, joissa yhdistyvät maku- ja palveluelämykset sekä valo- ja ääniteemat (yllätysmenut loppuunmyyty). Menut, varausmahdollisuuden ja muut lisätiedot löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan ja vaikuttumaan kanssamme!

Ehtymätön (työryhmä: Marika Vaara & Katja Rauhamäki)

Teoksen sijainti: Toivolan talon sisätilat, valmistumisvuosi: 2021

Kohtaamme saman auringon alla, josta hehkuu energiaa, kasvua.

Syntyy luovuuden loppumattomia virtoja. Luovuus ei tarvitse lupaa.

Ehtymättömät keskustelut ja ajatukset rohkaisevat rajattomiin kokeiluihin. Iloa ja oivalluksia.

Ääretön… Tavaton… Ehtymätön

Täyttyneiden toiveiden puu (Katja Rauhamäki)

Teoksen sijainti: Toivolan talon kuistin ikkuna, valmistumisvuosi: 2021

Vanha ja hylätty materiaali on kasvanut Täyttyneiden toiveiden puuksi. Teos on syntynyt rikkoutuneiden pullojen lasista, jota on löytynyt Toivolasta. Onko pullo ollut osa juhlaa tai hetken huumaa. Onko pullon sisältöä siemailtaessa haaveiltu tulevasta vai iloittu toiveiden täyttymisestä. Lasinsulatustekniikalla valmistunut teos on suunniteltu Toivolan talon kuistille.

 

Cityhirvi ja Fenix (Samuli Alonen)

Teosten sijainti: Cityhirvi Toivolan yläpihalla ja Fenix Ravintola Toivolan Pajan edustalla, valmistumisvuodet: Cityhirvi 2018, Fenix 2017

Cityhirvi on luonteeltaan utelias kaupunkieläin, joka antaa meille aihetta pohtia suhdettamme luontoon. Onko luonto tullut lähemmäksi ihmistä vai ihminen lähentynyt luontoa?

Fenix – Meillä on jokaisella unelmia ja mahdollisuus uudistua.

Hohto ja Kuurankukka (Kari Alonen)

Teosten sijainti: Hohto Toivolan Kellarin katolla ja Kuurankukka Toivolan talon edustalla, valmistumisvuodet: Hohto 2020, Kuurankukka 2019

Hohto – Valo on energiaa. Positiivinen verkostoituminen luo energiaa, josta muodostuu hohtava verkosto.

Kuurankukka – Muisto lapsuudesta, jossa pakkasyön jälkeen ikkunaan ilmestyneiden kukkasten kiteiset terälehdet heijastelevat talviauringon valoa.

Musiikkia, tulta ja tanssia

Sisi Majitu Finland tuo lumoavan esityksensä Toivolaan perjantaina 24.9. klo 21 ja lauantaina 25.9. klo 20. Sisi Majitun esitykset ovat afrikkalaislähtöistä esittävää taidetta, jossa yhdistyvät vangitsevalla tavalla rumpumusiikki, tuli ja tanssi.

Duo Canela y Ron vie Toivolan vieraat mukanaan runollisen musiikin syvään syleilyyn perjantaina 24.9. ja lauantaina 25.9. Melankolia, mustasukkaisuus, onni, rakkaus ja ristiriidat saavat soivan muodon laulaja Suvi Uuran ja pianisti Outi Jussilan taitavissa käsissä. Duon esiintymisajat ovat:
* perjantaina 24.9. klo 18, 19 ja 20
* lauantaina 25.9. klo 16 ja 17