Toivolan Joulupiha 19.11.-23.12.2022

Perinteinen Toivolan Joulupiha on monipuolinen yhdistelmä hyväntuulista yhdessäoloa, ohjelmaa, herkkuja, oivalluksia pukinkonttiin ja ennen kaikkea iloista joulumieltä.  Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta Jyväskylän keskustan kauneimpaan pihapiiriin!

TOIVOLAN JOULUPIHALTA LÖYDÄT AIDON JA LÄMPIMÄN JOULUTUNNELMAN

Toivolan Pihapiiri muuntautuu kauniiksi ja tunnelmalliseksi Joulupihaksi 19.11.-23.12.2022. Toivolan ensisijainen tehtävä on ilahduttaa vieraitaan ja tarjota heille unohtumattomia kokemuksia – tämän tehtävän täyttämisessä Joulupihalla on erityisen tärkeä rooli.

Pihapiiri ja sen palvelut tarjoavat jouluisen tunnelman ja kauniin miljöön lisäksi esimerkiksi jouluisia ruoka- ja juomaherkkuja, designia, tunnelmallisia esityksiä, joulupukin vierailuja, löytöjä pukinkonttiin, taidetta ja historiaa. Ennen kaikkea Toivola tarjoaa rennon ja hyväntuulisen kohtaamispaikan, jossa kukin voi virittäytyä joulutunnelmaan itselleen parhaiten sopivalla tavalla.

Toivolan Joulupuoti ja pihan eri palvelut ovat kattavasti avoinna. Tarkemmat aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme jouluisesta tunnelmasta ja hyväntuulisista kohtaamisista!

TOIVOLAN JOULUPIHAN AVAJAISET LAUANTAINA 20.11.2021

Perinteiset Toivolan Joulupihan avajaiset järjestetään lauantaina 19.11.2022. Luvassa on jälleen lämminhenkiset, herkulliset ja hyväntuuliset avajaiset – musiikkia sekä joulun ajan tunnelmallista valaistusta ja koristelua unohtamatta.

Jyväskylän Joulunavausta juhlitaan samana päivänä klo 17.15 alkaen ja perinteiseen tapaan kaikilla on mahdollisuus siirtyä tonttukulkueessa Kompassilta Kirkkopuiston Jouluvalomaan kautta Toivolaan. Kulkue lähtee liikkeelle noin klo 18.

Toivolassa on tarjolla useille jo jouluperinteeksi muodostunut ohjelmakokonaisuus, johon kuuluvat esimerkiksi Lumiukko -animaatio klo 19.15 alkaen sekä valloittavan oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanon esiintyminen Outi Jussilan (piano) ja Kalle Kankaan (sello) säestyksellä klo 19.45 alkaen (2 x 20 min, pieni tauko välissä). Mieskuoro Sirkat esiintyy 19.45 jälkeen sopivin välein. Lisäksi luvassa on tietenkin hienoja esityksiä, hyväntuulisia kohtaamisia sekä riisipuuroa ja muita joulun herkkuja – Toivolassa viihtyvää joulupukkia unohtamatta.

Lankakauppa Titityyn valikoimista ja Kahvila Valkoisen Puun herkkuista pääsee nauttimaan aamupäivästä myöhäiseen iltaan. Toivolan talossa palveleva Madame Rustique sisustus- ja lifestylepuodin pop up -myymälä avaa ovensa klo 11.00. Toivolan Joulupuoti, Design Pylsyn pop up -myymälä, Viherpalvelu Annukan joulukuusimyynti sekä jouluisilla herkuilla päivittynyt Pihakioski puolestaan aukeavat klo 14.00.  Vanhan ajan tunnelmaa pääsee aistimaan Käsityöläismuseossa ja Museokauppa Sparvinissa klo 15.00-20.00. Eri toimijoiden tarkemmat aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan!

MAKASIINIEN JOULUPUOTI HELLII HERKUTTELIJAA

Toivolan Makasiineissa on tarjolla todellinen herkuttelijan paratiisi, Toivolan Joulupuoti. Makasiinit täyttyvät paikallisista ruoka- ja juomaherkuista. Tarjolla on esimerkiksi  joululaatikoita, hillokkeita, hunajaa, joulukaloja, juustoja, karkkeja, konvehteja, jouluisia oluita, kahvia, teetä sekä muita jouluisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Joulupuodin aukioloajat löydät täältä.

Ilman tekijöitä ei olisi herkkuja. Tarjoamme ylpeydellä näiden tuottajien tuotteita: Art Food HeavenArt CateringAhotuvan TarhatJyväs-HamppuMartinmäkiJukolan JuustoPeltolan JuustolaHangaround & Nobody BrewingTaiga PaahtimoLehtolan Limousine ja Valkoinen Puu.

Tervetuloa hankkimaan lähellä tuotettuja herkkuja joulunodotuksen ajalle, joulupöytään ja aitoja makuja sisältäväksi lahjaksi!

LUMIUKKO -ANIMAATIO JA JOULUKALENTERI: TONTTUAKATEMIA

Lumiukko -animaatiolla (The Snowman™) on perinteikäs rooli osana Toivolan Joulupiha -tapahtumaa. Tänä vuonna Lumiukko esitetään tapahtuman aikana viidesti. Esitysajat ovat:
* Lauantai 19.11. klo 19.15 (Joulupihan avajaiset)
* Lauantaina 3.12. klo 16.15
* Lauantaina 10.12. klo 16.00
* Lauantaina 17.12. klo 16.00
* Perjantaina 23.12. klo 16.00

YLE:n Joulukalenteri: Tonttuakatemia esitetään 4.-23.12.2022 päivittäin klo 16 pois lukien lauantait 10. ja 17.12. sekä perjantai 23.12., jolloin esitysaika on klo 16.45.

RAVINTOLA TOIVOLAN PAJAN JOULUHETKET, JOULULOUNAAT, JOULUPÄIVÄLLINEN JA JOULUILLALLISET

Ravintola Toivolan Pajassa tarjoillaan ennakkovarauksella perjantaina 16.12.2022 kolmen ruokalajin Joululounas kahtena kattauksena klo 10.30-13.45 ja 14.00-16.30. Lounaan menu sisältävää yhdistelmän perinteistä ja yllättävää joulunajan parhaista raaka-aineista. Paikkoja on rajattu määrä, joten varaa omasi heti.

Pajassa on lisäksi tarjolla tilauksesta minimissään 10 henkilön ryhmille Pajan Jouluillallinen. Kolmen ruokalajin yllätysmenu yhdistettynä rentoon yhdessäoloon ja koko Toivolan jouluiseen tunnelmaan takaa varmasti hyvän joulumielen ja pitkälle kantavia hyviä muistoja. Jouluillalliset voidaan tarjoilla halutessanne myös päivällisenä. Menuihin on mahdollista yhdistää juomapaketti holillisena tai holittomana.

Pajan Jouluhetki on puolestaan mukava tapa pysähtyä hetkeksi työ- tai kaveriporukalla. Pajan Jouluhetki sisältää joulupuuron ja glögin, tilan käyttöönne kahdeksi tunniksi (max 36 hlöä) ja tarjoilun. Pajan Jouluhetki on saatavilla minimissään 10 henkilön ryhmille.

Tervetuloa nauttimaan ja vaikuttumaan kanssamme!

TOIVOLAN JOULUPIHA -LAHJAKORTTI ON ELÄMYKSELLINEN LAHJA

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on saatavilla vapaasti valittavalle summalle alkaen 25 eurosta. Minimissään 10 lahjakortin eriin voidaan halutessanne painaa räätälöity joulutervehdys (lisämaksu 1,5 €/lahjakortti). Lahjakortti on voimassa 19.11.-23.12.2022 ja sen voi käyttää ostoksiin Toivolan Joulupuodissa tai Annukan viherpalvelun joulukuusimyynnissä Toivolan Pihapiirissä.

Toivolan Joulupuodin valikoimista löytyvät laadukkaat ja tarkasti valitut jouluiset herkut.  Annukan Viherpalvelun joulukuusien myyntipisteeltä löytyvät puolestaan kotimaiset, Leivonmäellä lähituotetut metsäkuuset, joiden joukosta löydät varmasti itsellesi mieluisan joulukuusen.

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on laadukas ja ikimuistoinen lahja, joka mahdollistaa sen, että kukin hyödyntää kortin juuri itselleen sopivimmalla tavalla. Lahjakortti toimii myös vaikkapa Pajan Jouluhetkeen tai -illalliseen yhdistettynä.

JOULUKUUSIEN MYYNTIPISTE JA LASTEN KORISTELEMIA JOULUKUUSIA

Toivolassa on 10.-23.12.2022 Annukan Viherpalvelun joulukuusien myyntipiste, jonka kotimaisista, Leivonmäellä lähituotetuista metsäkuusista löydät varmasti itsellesi mieluisan joulukuusen. Ennakkotilaukset ja tiedustelut p. 040 522 1805 / Annukka.

Joulukuusi pakataan verkkoon, jolloin se säilyy siistinä kuljetuksen ajan. Kuusille on saatavilla myös kotiinkuljetus.

Keski-Suomen museon Käsityöläismuseo ja Toivolan vanha piha toteuttavat yhteistyössä päiväkotien kanssa perinteisen joulukuusien koristelun Toivolan Pihapiiriin. Tänä vuonna päiväkotiryhmien koristelemat joulukuuset ihastuttavat Toivolan vieraita koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajan 23.12.2022 saakka. Sukulaiset, ystävät, tuttavat ja muut kulkijat ovat tietenkin tervetulleita seuraamaan joulukuusien koristelua päiväkotiryhmästä saamansa aikataulun mukaisesti tai ihan vaan paikalle sattuessaan

DESIGN PYLSYN JA MADAME RUSTIQUEN POP UP -MYYMÄLÄT

Design Pylsyn pop up-myymälä rakentuu Makasiineihin Joulupuodin yhteyteen. Myymälä palvelee samoilla aukioloajoilla kuin Joulupuoti. Design Pylsy tunnetaan ajattomasta tyylistä ja skandinaavisen selkeistä linjoista. Kotimaisuutta vaalivalle tuoteperheelle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Design Pylsyn tuotteet valmistetaan kaikki Suomessa ja mallisto koostuu selkeistä, ajattomista vaatteista ja asusteista sekä sisustustuotteista. Design Pylsy käyttää tuotteissaan luonnonmateriaaleja ja luonnonläheisiä sävyjä. Pop up- myymälässä on myynnissä myös kotimaisia korvakoruja.

Madame Rustique on maalaisromanttinen ja rustiikkinen sisustuspuoti, jonka pop up -myymälä rakentuu Joulupihan ajaksi Toivolan taloon. Lisäksi Madame Rustique palvelee verkossa. Valikoimista löytyvät joulun ihanat koristeet ja piensisustustuotteet kotiin ja lahjaksi. Pop up -myymälässä on tarjolla osa valikoimasta kuten esimerkiksi erilaiset lasiset joulupallot ja -koristeet, kynttilät, talolyhdyt, tähdet, servetit, Marseillesaippuat, Vintage Paint -kalkkimaalit, Jeanne d’Arc Living -joululehti ja joulun askartelukirja.

JOULUPUKKI JA MUSIIKKIESITYKSIÄ

Joulupukki viihtyy Toivolan jouluisessa tunnelmassa erinomaisesti. Joulupukki on paikalla
* Joulunavauksessa ja Joulupihan avajaisissa 19.11. noin klo 18.45 alkaen
* 23.11.-18.12. keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 16.00-18.00 sekä sunnuntaisin klo 14.00-16.00 (su 11.12. Joulupukki ei ole paikalla).
* 21.-23.12. päivittäin klo 16-18

Joulupukin Tupa on avautunut Joulupihalle makasiineihin – tervetuloa

Toivolan Joulupihalla soivan joulumusiikin lisäksi tarjolla on useita hienoja musiikkiesityksiä:
* Johanna Rusanen-Kartano, Outi Jussila (piano) ja Kalle Kangas (sello) lauantaina 19.11. klo 19.45
Palokan ja Uuraisten Viihdelaulajat sekä Jykylele keskiviikkona 30.11. klo 18.00
* Lauluyhtye Äänes  lauantaina 3.12. klo 17.00
* VoxMamas torstaina 8.12. klo 17.00
* Naiskuoro Pulssi lauantaina 10.12. klo 14.00 ja Kamarikuoro PiCCante klo 15.00
* Aves sunnuntaina 11.12. klo 14.00
* Naiskuoro harput tiistaina 13.12. klo 17.40 ja Voice-kuoro klo 18.00
* Kulissi Goes A Cappella -kuoro keskiviikkona 14.12. klo 18.30

Tervetuloa koko perheen voimin toimittamaan terveiset Korvatunturille sekä nauttimaan esityksistä ja jouluisista herkuista!

OLGA KOLARI JA TIERNAPOJAT

Olga Kolari esiintyy mm. kanteleella ja harpulla Toivolan Joulupihalla
* Toivolan Makasiinit, la 3.12 klo 15.30
* Sparvinin talo, su 4.12 klo 13.30
* Kahvila Valkoinen Puu, ti 6.12 klo 13-15
* Lankakauppa Titityy, pe 9.12 klo 16
* Madame Rustique pop up -myymälä (Toivolan talo), su 11.12 klo 14.30
* Ravintola Toivolan Paja (joululounaan kattausten yhteydessä), pe 16.12 klo 12-15
* Toivolan Makasiinit, la 17.12 klo 14-16
* Joulupihalla, su 18.12 klo 13-15
* Toivolan Makasiinit, ti 20.12. klo 15.45

Tiernapojat esiintyvät Toivolan Joulupihalla
* lauantaina 10.12. klo 15.40
* maanantaina 12.12. klo 13.30
* lauantaina 17.12. klo 15.40

Tervetuloa nauttimaan esityksistä ja Toivolan joulutunnelmasta!

TOIVOLA 10 VUOTTA - NAUTITAAN YHDESSÄ SUNNUNTAINA 18.12.2022

”Nykymuotoinen” Toivola on ehtinyt 10 vuoden ikään! Mielestämme tätä merkkipaalua on luontevinta juhlia hyväntuulisten kohtaamisten merkeissä. Sen vuoksi Toivolan 10-vuotisjuhlapäivää vietetään osana Toivolan Joulupiha -tapahtumaa sunnuntaina 18.12.2022.

Toivolan Joulupihan ja pihapiirin eri toimijoiden palvelut ovat juhlapäivänä kattavasti avoinna. Lisäksi juhlapäivänä on tarjolla esimerkiksi:
* Toivolan ja Ski Jyväskylän yhteistyössä järjestämä makkaranpaistopiste yläpihalla klo 12-16 (maksuton / Toivola tarjoaa makkarat)
* Olga Kolarin musiikkiesityksiä Pajassa ja Makasiineissa klo 13-15
* Joulupukki paikalla klo 14-16
* Joulukalenteri: Tonttuakatemia -näytös klo 16
* Tiimiakatemian tiimi Vengan järjestämä Tontturasti klo 12-16. Luvassa on Joulupukin kadonneiden tonttujen etsintää, piparien koristelua sekä yhteistyökumppaneiden tarjoama jouluinen tuotekassi. Tontturastin osallistumismaksu on 15 €/perhe. Maksu ja tarkemmat ohjeet paikan päällä (ei ennakkoilmoittautumista).

Tervetuloa viettämään ikimuistoista juhlapäivää kanssamme Toivolan joulutunnelmaan!

PIHAKIOSKI, KAHVILA VALKOINEN PUU, LANKAKAUPPA TITITYY JA KÄSITYÖLÄISMUSEO

Joulupihan ajaksi Toivolan Pihakioskin valikoimat täydentyvät jouluisilla herkuilla. Tarjolla on monenlaista kuten riisipuuroa, kahvia, leivonnaisia sekä lämpimiä juomia holillisena ja holittomana.

Valkoinen Puu palvelee kahvilan tunnelmallisissa sisätiloissa. Kahvila onkin mitä parhain paikka vaihtaa kuulumiset kiireettömästi ja samalla kakuista, artesaanipizzoista ja muista kahvilaherkuista nauttien.

Jotain pehmeää ja lämpöistä? Lankakauppa Titityy palvelee asiantuntevasti kaikkia neulomisesta kiinnostuneita vasta-alkajista neulekonkareihin. Tervetuloa nauttimaan jouluisesta tunnelmasta ja inspiroitumaan upeista langoista!

Käsityöläismuseolla ja Museokauppa Sparvinilla on laajat aukioloajat koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajan. Joulun alla on mukava poiketa museoon kurkistamaan 1800-luvun tunnelmaan ja kuuntelemaan tarinoita entisajan käsityöläisen perhe-elämästä, työnteosta ja vapaa-ajanvietosta – ehkäpä jotain joulustakin.

Toivolan Joulupihan ajan on tarjolla myös maksuton Joulutyöpaja Sparvinin talossa. Tervetuloa askartelemaan joulukoristeita kotiinviemisiksi!

Toivolan Joulupuodin ja Pihapiirin toimijoiden aukioloajat löydät täältä.