Toivolan Joulupiha 20.11.-23.12.2021

Perinteinen Toivolan Joulupiha on monipuolinen yhdistelmä hyväntuulista yhdessäoloa, ohjelmaa, herkkuja, oivalluksia pukinkonttiin ja ennen kaikkea iloista joulumieltä.  Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta Jyväskylän keskustan kauneimpaan pihapiiriin!

Toivolan Joulupihalta löydät aidon ja lämpimän joulutunnelman

Toivolan Pihapiiri muuntautuu kauniiksi ja tunnelmalliseksi Joulupihaksi 20.11.-23.12.2021. Toivolan ensisijainen tehtävä on ilahduttaa vieraitaan ja tarjota heille unohtumattomia kokemuksia – tämän tehtävän täyttämisessä Joulupihalla on erityisen tärkeä rooli.

Pihapiiri ja sen palvelut tarjoavat jouluisen tunnelman ja kauniin miljöön lisäksi esimerkiksi jouluisia ruoka- ja juomaherkkuja, designia, tunnelmallisia esityksiä, joulupukin vierailuja, löytöjä pukinkonttiin, taidetta ja historiaa. Ennen kaikkea Toivola tarjoaa rennon ja hyväntuulisen kohtaamispaikan, jossa kukin voi virittäytyä joulutunnelmaan itselleen parhaiten sopivalla tavalla.

Toivolan Joulupuoti ja pihan eri palvelut ovat kattavasti avoinna. Tarkemmat aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme jouluisesta tunnelmasta ja hyväntuulisista kohtaamisista!

Toivolan Joulupihan avajaiset lauantaina 20.11.2021

Toivolan Joulupihan avajaiset 20.11.2021 ovat tunnelmalliset, herkulliset, hyväntuuliset ja täynnä joulun tunnelmaa sekä musiikkia.

Lankakauppa Titityyn valikoimiin ja Kahvila Valkoisen Puun herkkuihin pääsee käsiksi jo klo 10.00 alkaen. Toivolan talossa palvelevat Lalli Savolaisen pop up -myymälä ja Taiga Kahvipaahtimo-myymälä avaavat ovensa klo 12.00. Toivolan Joulupuoti, Design Pylsyn Joulumyymälä, Viherpalvelu Annukan joulukuusimyynti sekä jouluisilla herkuilla päivittynyt Pihakioski puolestaan aukeavat klo 14.00.  Vanhan ajan tunnelmaa pääsee aistimaan Käsityöläismuseossa ja Museokauppa Sparvinissa klo 17.00-20.00.

Jyväskylän Joulunavausta juhlitaan samana päivänä ja perinteiseen tapaan kaikilla on mahdollisuus siirtyä joulupukin johdolla Kompassilta Kirkkopuiston kautta Toivolaan ”joulunavauksen jatkoille”. Toivolassa luvassa on esimerkiksi Lumiukko -animaatio klo 19.15 alkaen, valloittavan oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanon esiintyminen klo 19.45. Lisäksi luvassa on tietenkin hyväntuulisia kohtaamisia sekä riisipuuroa ja muita joulun herkkuja – Toivolassa viihtyvää joulupukkia unohtamatta.

Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan!

Herkuttelijan reitti johtaa Makasiinien Joulupuotiin

Toivolan Makasiineissa on tarjolla todellinen herkuttelijan paratiisi, Toivolan Joulupuoti. Makasiinit täyttyvät paikallisista ruoka- ja juomaherkuista. Tarjolla on esimerkiksi  joululaatikoita, hillokkeita, hunajaa, joulukaloja, juustoja, karkkeja, konvehteja, jouluisia oluita, oman paahtimon kahveja, teetä sekä muita jouluisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Joulupuodin aukioloajat löydät täältä.

Ilman tekijöitä ei olisi herkkuja. Tarjoamme ylpeydellä näiden tuottajien tuotteita: Art Food Heaven, Art Catering, Ahotuvan Tarhat, Jyväs-Hamppu, Martinmäki, Jukolan Juusto, Peltolan Juustola, Hangaround & Nobody Brewing, Taiga Paahtimo, Lehtolan Limousine ja Valkoinen Puu.

Tervetuloa hankkimaan paikallisia herkkuja joulunodotuksen ajalle, joulupöytään ja aitoja makuja sisältäväksi lahjaksi!

Mat & Pat Jouluvalmistelut -elokuvien ulkoilmaesitykset 26.11.-23.12.2021

Touhukas kaksikko Mat ja Pat eli Hupsis-ukot ovat täällä taas ja tällä kertaa jouluisissa tunnelmissa! Toivolan Joulupihan ulkoilmaesitykset sisältävät kukin kaksi elokuvaa, joissa kaksikko koristelee joulukuusen ja leipoo joulukakkua. Elokuvien yhteiskesto on 16 minuuttia. Elokuvat soveltuvat kaiken ikäisille eikä niissä ole puhetta.

Esitysajat 26.11-23.12.

* Arkisin 26.11. alkaen ma-pe klo 17.00
* Lauantaisin 27.11. alkaen klo 16.00
* 20.-23.12. päivittäin klo 16.00

Tervetuloa viihtymään kaksikon seikkailujen parissa sekä nauttimaan samalla Toivolan tunnelmasta ja lämpimistä herkuista!

Ravintola Toivolan Pajan Jouluhetket, Joululounaat ja Jouluillalliset

Ravintola Toivolan Pajassa tarjoillaan ennakkovarauksella 16.-17.12.2021 kolmen ruokalajin Joululounas kahtena kattauksena klo 10.30-13.45 ja 14.00-16.30. Vaikuttavan kokonaisuuden muodostava menu sisältää yhdistelmän perinteistä ja yllättävää joulunajan parhaista raaka-aineista. Joululounaalle on rajattu määrä paikkoja, joten varaa omasi heti.

Pajan Jouluhetki on mukava tapa pysähtyä hetkeksi työ- tai kaveriporukalla. Pajan Jouluhetki sisältää joulupuuron ja glögin, tilan käyttöönne kahdeksi tunniksi (max 36 hlöä) ja tarjoilun. Pajan Jouluhetki on saatavilla minimissään 10 henkilön ryhmille.

Pajan Jouluillallisten kolmen ruokalajin yllätysmenut rakentuvat kauden parhaista raaka-aineista. Menut eivät lähtökohtaisesti mukaile kaikkein perinteisimpiä jouluruokia. Sen sijaan menut yhdistettynä rentoon yhdessäoloon ja koko Toivolan jouluiseen tunnelmaan, takaavat varmasti hyvän joulumielen ja pitkälle kantavia hyviä muistoja. Pajan Jouluillalliset tarjoillaan tilauksesta minimissään 10 henkilön ryhmille. Jouluillalliset voidaan tarjoilla halutessanne myös päivällisenä. Menuihin on mahdollista yhdistää juomapaketti holillisena tai holittomana.

Tervetuloa nauttimaan ja vaikuttumaan kanssamme!

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on elämyksellinen lahja

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on saatavilla vapaasti valittavalle summalle alkaen 25 eurosta. Minimissään 10 lahjakortin eriin voidaan halutessanne painaa räätälöity joulutervehdys (lisämaksu 1,5 €/lahjakortti). Lahjakortti on voimassa 20.11.-23.12.2021 ja sen voi käyttää ostoksiin Toivolan Joulupuodissa, Taiga kahvipaahtimo-myymälässä, Toivolan talossa toimivassa Lalli Savolaisen pop up -myymälässä tai Annukan viherpalvelun joulukuusimyynnissä Toivolan Pihapiirissä.

Toivolan Joulupuodin valikoimista löytyvät laadukkaat ja tarkasti valitut jouluiset herkut. Taiga kahvipaahtimo-myymälästä voi puolestaan hankkia Toivolan oman paahtimon kahveja sekä erilaisia kahviastioita ja kahvitarvikkeita. Vaatesuunnittelija, meikkitaiteilija Lalli Savolaisen pop up -myymälässä on myynnissä Lallin suunnittelemia vaatteita, meikkejä ja erilaisia ihonhoitotuotteita.

Toivolan Joulupiha -lahjakortti on laadukas ja ikimuistoinen lahja, joka mahdollistaa sen, että kukin hyödyntää kortin juuri itselleen sopivimmalla tavalla. Lahjakortti toimii myös vaikkapa Pajan Jouluhetkeen tai -illalliseen yhdistettynä.

Joulukuusien myyntipiste ja lasten koristelemia joulukuusia

Toivolassa on 20.11.-22.12.2021 Annukan Viherpalvelun joulukuusien myyntipiste, jonka kotimaisista, Leivonmäellä lähituotetuista metsäkuusista löydät varmasti itsellesi mieluisan joulukuusen.

Joulukuusi pakataan verkkoon, jolloin se säilyy siistinä kuljetuksen ajan. Kuusille on saatavilla myös kotiinkuljetus.

Keski-Suomen museon Käsityöläismuseo ja Toivolan vanha piha toteuttavat yhteistyössä päiväkotien kanssa perinteisen joulukuusien koristelun Toivolan Pihapiiriin. Tänä vuonna päiväkotiryhmien koristelemat joulukuuset ihastuttavat Toivolan vieraita koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajan 23.12.2021 saakka. Sukulaiset, ystävät, tuttavat ja muut kulkijat ovat tietenkin tervetulleita seuraamaan joulukuusien koristelua päiväkotiryhmästä saamansa aikataulun mukaisesti tai ihan vaan paikalle sattuessaan.

Design Pylsyn ja Lalli Savolaisen pop up -myymälät

Design Pylsyn pop up-myymälä rakentuu Makasiineihin Joulupuodin yhteyteen. Myymälä palvelee samoilla aukioloajoilla kuin Joulupuoti. Design Pylsy tunnetaan ajattomasta tyylistä ja skandinaavisen selkeistä linjoista. Kotimaisuutta vaalivalle tuoteperheelle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Design Pylsyn tuotteet valmistetaan kaikki Suomessa ja mallisto koostuu selkeistä, ajattomista vaatteista ja asusteista sekä sisustustuotteista. Design Pylsy käyttää tuotteissaan luonnonmateriaaleja ja luonnonläheisiä sävyjä. Pop up- myymälässä on myynnissä myös kotimaisia korvakoruja mm. ButoniDesign, NEKOKAU ja Makraleena.

Vaatesuunnittelija, stylisti, hius- ja meikkitaiteilija Lalli Savolainen kävi kesällä hurmaamassa Toivolan vieraat lämminhenkisellä persoonallaan. Lalli asettuu jälleen Toivolan taloon koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajaksi. Lalli tuo mukanaan ihasteltavaksi ja myyntiin niin vaatteita, meikkejä kuin designia.

Muotia, hyvinvointia ja musiikkia

Erilaiset esiintyjät ovat keskeinen osa koko Toivolan Joulupiha -tapahtumaa. Toivolan vieraita viihdyttävät ja elähdyttävät tapahtuman aikana oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano (20.11.) sekä lukuisat muut kuorot ja artistit (huom! lauantaille 18.12. suunniteltu Rytmirukin esiintyminen peruuntuu valitettavasti sairastapauksesta johtuen).

Sunnuntaina 21.11.2021 on luvassa ylellistä laatua luonnosta, kun Lallin vieraaksi Toivolan taloon saapuu Raija Griessler. Raija esittelee maahantuomiaan uuden ajan Pharmor-Natur -luomutuotteita ihonhoitoon.

Sunnuntain 28.11.2021 klo 13.30 päästään puolestaan nauttimaan Lallin ja Fashion Unitin yhteistyössä järjestämästä muotinäytöksestä, jossa esitellään LalliS Collectionin ihastuttavia tuotteita.

Tervetuloa viihtymään Toivolan tunnelmaan monipuolisten esitysten parissa!

Joulupukki sekä Tatu ja Patu

Joulupukki viihtyy Toivolan jouluisessa tunnelmassa erinomaisesti. Joulupukki on paikalla
* Joulunavauksessa ja Joulupihan avajaisissa 20.11. noin klo 18.30 alkaen
* sunnuntaina 21.11. ja 28.11. klo 12-16
* 8.12. keskiviikkona klo 16.15-19.00
* 15.-18.12. keskiviikkoisin klo 15-19 ja lauantaisin klo 12-16
* maanantaina 20.12. klo 12-16

Huom! Lauantaille 18.12. suunniteltu Rytmirukin esiintyminen on valitettavasti peruttu sairastapauksesta johtuen.

Tatun ja Patun joulumanteli tiistai 30.11. klo 16.30 ja 17.45. Myös Tatu ja Patu vierailevat Joulupihalla viihdyttämässä perheen pienimpiä. Tiistaina 30.11. ensimmäinen esitys nähdään klo 16.30 ja toinen klo 17.45. Tatun ja Patun voit nähdä Joulupihalla myös tiistaina 14.12.

Tervetuloa koko perheen voimin toimittamaan terveiset Korvatunturille sekä nauttimaan esityksistä ja jouluisista herkuista!

Kahvila Valkoinen Puu, Lankakauppa Titityy ja Käsityöläismuseo

Valkoinen Puu palvelee kahvilan tunnelmallisissa sisätiloissa. Kahvila onkin mitä parhain paikka vaihtaa kuulumiset kiireettömästi ja samalla kakuista, artesaanipizzoista ja muista kahvilaherkuista nauttien. Pihapiirissä kulkiessaan kannattaa tosin poiketa myös sisäpihan puoleisilla ”luukuilla” – sieltä nimittäin löytyy Toivolan Joulupihan selfie-piste.

Jotain pehmeää ja lämpöistä? Tänä vuonna 15-vuotisjuhliaan viettävä Lankakauppa Titityy palvelee asiantuntevasti kaikkia neulomisesta kiinnostuneita vasta-alkajista neulekonkareihin. Tervetuloa nauttimaan jouluisesta tunnelmasta ja inspiroitumaan upeista langoista!

Käsityöläismuseolla ja Museokauppa Sparvinilla on laajat aukioloajat koko Toivolan Joulupiha -tapahtuman ajan. Joulun alla on mukava poiketa museoon kurkistamaan 1800-luvun tunnelmaan ja kuuntelemaan tarinoita entisajan käsityöläisen perhe-elämästä, työnteosta ja vapaa-ajanvietosta – ehkäpä jotain joulustakin.

Toivolan Joulupihan ajan on tarjolla myös maksuton Joulutyöpaja Sparvinin talossa. Tervetuloa askartelemaan joulukoristeita kotiinviemisiksi!

Toivolan Joulupuodin ja Pihapiirin toimijoiden aukioloajat löydät täältä.

Kurkista Toivolan taloon ja viihdy yläpihan nuotiolla

Toivolan talosta löydät Taiga Kahvipaahtimo-myymälän, josta voit hankkia erilaisia laadukkaita kahvituotteita, herkkuja ja kahviastioita niin omiin tarpeisiin kuin pukinkonttiin. Vierailu paahtimossa ei jätä varmasti kylmäksi – vieraita on vastassa hyväntuulinen ja sympaattinen Brandon Trujillo tiimeineen.

Toivolan talossa vieraita ihastuttaa myös lämminhenkinen vaatesuunnittelija, stylisti, hius- ja meikkitaiteilija Lalli Savolainen, jonka pop up -myymälästä löytyy laaja valikoima vaatteita, meikkejä, ihontuotteita ja designia.

Yläpihan ulkotulista vastaavat Jyväskylän Partiolaiset. Tulille voi istahtaa nauttimaan nuotion lämmöstä tai nauttimaan partiolaisten myymästä makkarasta. Partiolaiset ovat paikalla

4.12. klo 15.00-19.30
5.12. klo 12.00-16.00
6.12. klo 12.00-16.00
11.12. klo 15.00-19.30
12.12. klo 12.00-16.00
18.12. klo 15.00-19.30
19.12. klo 12.00-16.00
20.12. klo 12.00-17.00

Tervetuloa ihastelemaan ja tekemään löytöjä tunnelmalliseen Toivolan taloon sekä nauttimaan pihapiirin tunnelmasta ja nuotiomakkarasta!