30.3. | Toivolan Pääsiäinen 2024

Toivolan pääsiäistä vietetään pääsiäisviikon lauantaina eli lankalauantaina. Luvassa on keväiset pääsiäismarkkinat, jossa tarjolla kahvilaherkkuja, ruokaa, lampureiden myyntipöydät makasiinissa sekä tietenkin rentoa yhdessäoloa. Tervetuloa viihtymään Toivolan tunnelmaan!

la 30.3. klo 10-16

Toivolan Pääsiäinen 2024

Vapaa pääsy

LAMPUREIDEN PÄÄSIÄISMARKKINAT TOIVOLAN PIHALLA

Lampureiden pääsiäismarkkinat järjestetään Toivolassa lauantaina 30.3.2024 klo 10.00-16.00. Yläpihalla teidät toivottaa tervetulleiksi lampaat ja paimenkoirat, joita saa silittää ja katsella. Muista käyttäytyä rauhallisesti eläinten seurassa. Pajassa tarjolla pääsiäisherkkuja, makasiineissa lampureiden markkinapaikat, myynnissä lampureiden tuotteita mm. taljoja, lankoja, villaa, erilaisia lammasjalosteita yms.

Pääsiäismarkkinoilla ovat mukana seuraavat lampurit:

• Koivuniemen lammastila, Kangasniemi.
65 uuhen suomenlammastila. Tila tuottaa lampaan sekä karitsan lihaa sekä jalosteita mm. lammassäilykkeitä ja makkaroita. Lampaan villaa myydään sekä raakavillana, että jalostettuina lankoina. Tila tuottaa myös erilaisia taljoja. Kotisivut koivuniementila.fi ja FB Koivuniemen lammastila

• Tukkolan tila, Muurame.
Tilalla 40 uuhta rotuna kainuunharmas. Tilalta tulee mukaan villaa, taljoja, käsitöitä ja käsityötarvikkeita. Tilalla koulutetaan myös paimenkoiria ja työkoira Ness on mukana tapahtumassa. Kehruunäytöksiä; raakavillasta villalangaksi rukilla ja värttinällä (Säävaraus). Yhteystiedot tukkola.tila@gmail.com

• Varjolan ahvenanmaanlampaat, Lannevesi.
Saarijärven Lanneveden Varjolassa kasvatetaan harvinaista alkuperäisrotua, ahvenanmaanlampaita. Varjolan lammastuotteita ovat erilaiset langat, taljat, neuleet sekä huovutukset. FB Varjolan ahvenenmaanlampaat.

 

• Saravan tila,Petäjävesi.
Tilalla kasvatetaan pienimuotoisesti risteytyslampaita. Myytävänä tuoretta karitsanlihaa. FB  Saravan Tila

• Leena Välimäki, Äänekoski.
Suomenlammastila. Tila tuottaa villaa ja lankoja. Myynnissä lampaantaljoja.

• Sillanmäen tila, Saarijärvi.
Sillanmäen tila kasvattaa pienimuotoisesti suomenlampaita. Tila toimii yhdessä Kotiahon tilan kanssa Kannonkoskella ja Kalmarissa. Tilalla myynnissä suomenlammastuotteitta mm. villaa ja taljoja sekä saippuoita.

• Urpo Kovala, Koskenpää.
Tilalla kasvatetaan norjalaista Rygja-rotua. Tilalta tulee lammastapahtumaan erilaisia lammassäilykkeitä, rygjanlankaa ja taljoja. Tilalla harjoitetaan lampaiden avulla myös perinnebiotooppien ja maiseman hoitoa.

• Unnaslahden Puutarha ja Lammastila
Uuhia 50 kpl.  Gotlannin turkislammas, rygja, bluetexel ja texel. Päätuotantosuunta maisemanhoito.  Suoramyyntiä tapahtumissa ja tilamyymälästä. Luonnonlaidun lihaa, lankoja, taljoja ja käsitöitä. Kasvivärjäyskursseja kesäisin. Tilamme kuuluu Suomen Luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n. Toivolassa myynnissä salaatteja, yrttejä, palvilammasta, taljoja ja kasvivärjättyä lankaa.

Toivola herää kevääseen - monipuolista ihasteltavaa ja nautittavaa

Kevät tekee tuloaan ja se näkyy myös Toivolassa. Lauantaina 30.3.2024 Toivolassa on tarjolla monipuolinen kattaus herkkuja, lankoja, historiaa ja muuta ihasteltavaa. Palvelumme ovat kattavasti avoinna:
– Kahvila Valkoinen Puu on avoinna klo 11.00-18.00.
– Lankakauppa Titityy on avoinna klo 10.00-16.00. Anna Johannan Onnensäikeitä II -kirjan julkkarit Titityyllä la 30.3.2024
– Toivolan Pihakioski on avoinna klo 10.00-16.00. Kioskissa on tarjolla kahvia, korvapuusteja sekä muita virvokkeita.
– Ravintola Pajassa on tarjolla lammasburger, ranskalaiset ja pajan majoneesia. avoinna 10.30-15.00, ravintola Paja normaalisti auki 15.00-22.30.
– Madame Rustique on avoinna 11.00-16.00 Tarjolla pääsiäiskoristeita yms.
BYPIAS on avoinna 10.00-16.00 Tarjoaa kevään muotia

Vanhan Pappilan tee- ja kahvihuone on avoinna 11.00-16.00. Tarjolla jäätelöbuffet, perhelounas sekä iltapäivä tee hetki.

Museokauppa Sparvin pääsiäisviikolla tarjolla on pääsiäisaiheista askartelua ja tekemistä (la suljettu)

 

Tervetuloa Toivolaan nauttimaan keväisestä tunnelmasta ja yhdessäolosta!

Ravintola Pajassa ja pihakioskissa herkutellaan

Ravintola Pajassa ja Pihakioskissa tarjolla ruokaa ja herkkuja lauantaina 30.3.2024

Ravintola Pajassa tarjolla pääsiäisen kunniaksi
Lammasburger: 13,50 €
Lammasburger + ranskalaiset ja pajan majoneesi : 16,50 €
Ranskalaiset ja pajan majoneesi: 4,50 €
Avoinna: 10.30-15.00

Pihakioski palvelee
Avoinna klo. 10.00-16.00
kioskissa lämmintä juotavaa ja korvapuusteja.