Toivolan Syksy 1.9. – 14.11.2021

Toivolan syksy muodostuu tunnelmallisesta valo- ja äänimaailmasta, taiteesta, herkuista, kiireettömistä hetkistä ja loistavasta palvelusta. Tervetuloa viihtymään kiireettömästi tunnelmalliseen Toivolaan!

Toivolan tunnelmallinen syksy

Toivolan Pihapiiri muodostaa syksyllä kauniin ja lämminhenkisen keitaan, jonka valloittava valo- ja äänimaailma, kauniit rakennukset ja esillä oleva taide kutsuvat kiireettömiin hetkiin. Pihapiiri on läpi syksyn avoinna päivittäin.

Pihapiiri ja sen palvelut tarjoavat rennon tunnelman ja kauniin miljöön lisäksi esimerkiksi monipuolisia kahvila-, ruoka- ja juomaherkkuja, taidetta, kulttuuria, designia, ihastuttavia myymälöitä ja historiaa. Toivola ilahduttaa vieraitaan läpi vuoden – jokaista omalla tavallaan.

Pihan eri palveluiden aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme kiireettömistä hetkistä ja rennosta yhdessäolosta Toivolan Syksyssä!

Herkullinen syksy

Syksy on mitä parhainta aikaa kahvilaherkuista nauttimiselle. Kahvila Valkoisen Puun kakut, artesaanipizzat ja muut kahvilaherkut ilahduttavat varmasti säässä kuin säässä. Kalenteriin kannattaa merkitä erikseen Syysbrunssi 18.9 (loppuunmyyty) ja Kakkubuffa 6.11.

Ravintola Toivolan Pajan perjantaisin tarjoiltava Kellarin aamubrunssi ryhmälle ja Valon kaupungin herkut tarjoavat elämyksiä syksyyn. Isänpäivää puolestaan juhlistetaan yllätysmenulla. Edellä mainittujen lisäksi Paja on avoinna tapahtumissa sekä tietenkin tilauksesta. Ota oma unohtumaton irtiottosi arjesta ja varaa oma tilaisuutesi Pajasta.

Toivolassa päästään nauttimaan maakunnallisista Lähiruokakarnevaaleista keskiviikkona 29.9. klo 14-18. Tuolloin Toivolan vierailla on mahdollisuus päästä tutustumaan paikallisiin yrittäjiin, tutustumaan ruoan reittiin pellolta pöytään ja maistelemaan keskisuomalaisia aitoja makuja.

Oman elämyksensä tarjoaa Toivolan talo, jossa toimii uusi paahtimo-myymälä. Toivolassa vieraillessa kannattaa ehdottomasti poiketa ihastelemaan Toivolan talossa olevaa Katja Rauhamäen ja Marika Vaaran ”Ehtymätön” teosta (esillä 30.10.2021 saakka) sekä napata samalla mukaan paahtimon tuotteita, herkkuja ja vaikkapa kahviastioita.

Tervetuloa nauttimaan ja viihtymään!

Toivola Valon kaupungissa 23.-25.9.2021

Toivolan vanha piha on mukana Valon kaupunki -tapahtumassa 23.-25.9.2021 päivittäin klo 24.00 saakka. Pihapiiri itsessään on tapahtuman ajan – kuten koko syksyn ja talven – kauniisti valaistuna. Lisäksi pihapiirissä ja Toivolan talossa on esillä taidetta, johon valo- ja äänimaailmat yhdistyvät valloittavalla tavalla. Oman valoittavan lisänsä tapahtumaan tuovat Toivolassa 24. ja 25.9. esiintyvät Sisi Majitu Finland ja Duo Canela y Ron. Tarkempia tietoja Toivolan alueella esillä olevista kohteista sekä esiintyjistä löydät täältä.

Toivolassa on tapahtuman aikana (23.-25.9. päivittäin klo 23.30 saakka) tarjolla Street Food -annoksia, grillimakkaraa, lettuja ja lämpimiä juomia terästettynä tai ilman. Lisäksi Ravintola Toivolan Pajassa tarjoillaan ennakkovarauksella lauantaina 25.9.2021 klo 18.00 alkaen kaksi yllätysmenua: neljän ruokalajin Menu Hohto ja kuuden ruokalajin Menu Pirunpelto (yllätysmenut loppuunmyyty). Molemmat menut rakentuvat kauden parhaista raaka-aineista ja muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden valo-, taide- ja ääniteemoihin yhdistettynä. Pajan illallinen viimeistelee kokonaiselämyksesi Valon kaupungista. Illalliselle on rajattu määrä paikkoja, joten varaa omasi heti.

Tervetuloa nauttimaan ja vaikuttumaan kanssamme!

Toivolan talon uusi paahtimo-myymälä

Toivolan talossa toimii uusi paahtimo-myymälä, josta voit hankkia erilaisia laadukkaita kahvituotteita, herkkuja ja kahviastioita. Paahtimossa Toivolan vieraita palvelee hyväntuulinen Brandon Trujillo tiimeineen.

Toivolan talossa on esillä myös Valon kaupungissa ensiesiintymisen saanut Katja Rauhamäen ja Marika Vaaran ”Ehtymätön” teos (esillä 30.10.2021 saakka). Lisäksi Toivolan talossa on esillä esimerkiksi palasia Toivolan historiasta eri muodoissaan.

Tervetuloa lämminhenkiseen ja ihastuttavaan Toivolan taloon!

15-vuotias Titityy hellii neulojia tarjonnallaan

Mitä olisi syksy ilman neuleita? Toivolassa neulojia hellitään todellisen neulojien paratiisin, Lankakauppa Titityyn, toimesta. Titityylle kotimainen villa on sydämen asia ja oma brändi Tukuwool onkin Titityyn suurin aarre! #TukuLove on levinnyt ympäri maailmaa.

Lankakauppa Titityy viettää tänä vuonna 15-vuotisjuhlaa. Vuosien kokemus ja intohimo neulomiseen välittyvät asiantuntevana palveluna niin vasta-alkajille kuin neulekonkareille. Mikään ei ole niin ihanaa kuin innostua ja inspiroitua yhdessä upeista langoista.

Titityyn syntymäpäiviä juhlitaan 7.-11.9.2021, jolloin luvassa on useampi live sekä ison uutisen julkistaminen. Lisätietoa syntymäpäiväviikon ohjelmasta löydät täältä.

Kalenteriin kannattaa merkitä jo tässä vaiheessa myös Jyväskylän Kesän Neulefestareiden Syksyiset Lankamarkkinat, jotka järjestetään Toivolan vanhalla pihalla 9.10.2021 klo 10-17.

Tervetuloa ihastumaan ja valitsemaan lempivärit uuteen paitaan!

Koe Käsityöläismuseon tarinat ja menneen ajan tunnelma

Oletko koskaan miettinyt, mitä Toivolan pihan reunalla sijaitseva vaaleanpunainen talo pitää sisällään? Kyseinen Kuparisepän talo ja viereinen Puusepän talo ovat Jyväskylän keskusta-alueen vanhimpia asuinrakennuksia – molemmat on rakennettu 1840-luvulla. Kuparisepän talossa on aukioloaikojen puitteissa tarjolla tarinaa ja menneen ajan tunnelmaa ihan ilmaiseksi.

Viikoilla 38-40 keskiviikosta perjantaihin klo 9-10.30 on tarjolla Vanhan arkun värikkäitä tarinoita Käsityöläismuseossa -työpajoja. Näissä työpajoissa selviää esimerkiksi miten eleli kuparisepän monilapsinen perhe vaaleanpunaisessa talossaan sekä mitä tekivät suutari ja puuseppä, kisälli ja oppipoika. Entä millaisia salaisuuksia kätkee sisäänsä kuparisepän salin vanha ruskea arkku? Työpajassa kuullaan vanhan arkun tarinoita entisajan käsityöläisyydestä ja elämästä Jyväskylässä.

KeMun Käsityöläismuseossa Toivolan vanhalla pihalla järjestettävät työpajat on suunnattu päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot@jyvaskyla.fi

Maakunnalliset lähiruokakarnevaalit 28.-29.9.2021

Alkavan syksyn ja upeiden keskisuomalaisten tuotteiden kunniaksi Jyväskylässä vietetään värikkäitä maakunnallisia Lähiruokakarnevaaleja syyskuun viimeisellä viikolla.

Keskisuomalaiset lähiruokayrittäjät ja ruoka-alalle opiskelevat tutustuvat toisiinsa ja tekevät yhteistyön merkeissä paikallista tarjontaa näkyväksi myös suurelle yleisölle. Kuluttajilla on mahdollisuus päästä tutustumaan paikallisiin yrittäjiin, tutustumaan ruoan reittiin pellolta pöytään ja maistelemaan keskisuomalaisia aitoja makuja Toivolassa keskiviikkona 29.9. klo 14-18.

Alkutuottajat, elintarvikejalostajat, ammattikeittiöt, kaupan ja tukun edustajat sekä opiskelijat opettajineen pääsevät tutustumaan toisiinsa jo tiistaina 28.9. Gradian Priimuksen kampuksella lähiruokatreffien merkeissä.

Tapahtumaa koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2, jota rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisrahastosta.

Tervetuloa tutustumaan, maistelemaan ja ihastumaan lähiruokaan!

Toivolan isänpäivä 13.-14.11.2021

Toivolan isänpäivää vietetään rennosti ja monipuolisesti kahden päivän ajan 13.-14.11.2021. Lauantaina on tarjolla Ravintola Toivolan Pajan neljän ruokalajin yllätysmenu ja sunnuntaina isänpäivän juhlijoita hellitään Kahvila Valkoisen Puun artesaanipizzoilla, kakuilla ja muilla kahvilaherkuilla. Kahvilassa järjestetään sunnuntaina myös perhekuvaus.

Herkullisista kakuista nauttivien kannattaa muistaa, että Valkoisen Puun isänpäiväkakut ovat tilattavissa ennakkoon myös kahvilasta mukaan noudettavaksi.

Tervetuloa nauttimaan isänpäivän viikonlopusta tunnelmalliseen Toivolaan!