Toivolan Syksy 14.9. – 13.11.2022

Toivolan syksy muodostuu tunnelmallisesta valo- ja äänimaailmasta, taiteesta, herkuista, kiireettömistä hetkistä sekä monipuolista palveluista ja tapahtumista. Tervetuloa viihtymään kiireettömästi tunnelmalliseen Toivolaan!

Syksyn loistoa Toivolassa

Toivolan Pihapiiri muodostaa syksyllä kauniin ja lämminhenkisen keitaan, jonka valloittava valo- ja äänimaailma, kauniit rakennukset ja esillä oleva taide kutsuvat kiireettömiin hetkiin. Pihapiiri on läpi syksyn avoinna päivittäin.

Pihapiiri ja sen palvelut tarjoavat rennon tunnelman ja kauniin miljöön lisäksi esimerkiksi monipuolisia kahvila-, ruoka- ja juomaherkkuja, taidetta, kulttuuria, designia, ihastuttavia myymälöitä ja historiaa. Toivola ilahduttaa vieraitaan läpi vuoden – jokaista omalla tavallaan.

Pihan eri palveluiden aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme kiireettömistä hetkistä ja rennosta yhdessäolosta Toivolan Syksyssä!

Syksyllä on kiva herkutella

Syksy on mitä parhainta aikaa kahvilaherkuista nauttimiselle. Kahvila Valkoisen Puun kakut, artesaanipizzat ja muut kahvilaherkut ilahduttavat varmasti säässä kuin säässä. Mainittakoon erikseen, että Valkoisen Puun Hyvän olon pikkubrunssi on tarjolla lauantaina 29.10.

Ravintola Toivolan Paja ja Pihapiirin kioskit palvelevat syyskauden pääosin tilauksesta, mutta myös poikkeuksia löytyy. Valon kaupunki -tapahtuman aikana on tarjolla kattava valikoima vaihtoehtoja nokipannukahveista illallisiin. Lisätietoa Valon kaupungin herkuista löydät täältä.

Isänpäivänä Toivolassa herkutellaan Kahvila Valkoisen Puun kakuilla, jotka ovat tilattavissa ennakkoon (9.11. mennessä) myös kotiin noudettavaksi. Lisäksi Valkoisessa Puussa on tarjolla Hyvän olon pikkubrunssiPajasta on ennakkoon ostettavissa Isänpäivän take away MenuBox. Lisätietoja löytyy ja MenuBoxit ovat ostettavissa suoraan verkkokaupastamme.

Tervetuloa nauttimaan ja viihtymään!

Toivola valon kaupungissa 29.9.-8.10.2022

Toivolan vanha piha on mukana Valon kaupunki -tapahtumassa 29.9.-8.10.2022. Pihapiiri itsessään on tapahtuman ajan – kuten koko syksyn ja talven – kauniisti valaistuna. Lisäksi pihapiirissä ja Makasiineissa on esillä taidetta, johon valo- ja äänimaailmat yhdistyvät valloittavalla tavalla.

Oman vaikuttavan lisänsä tapahtumaan tuo Sisi Majitu Finland, joka esiintyy Toivolassa
* perjantaina 30.9. klo 21
* lauantai 1.10. klo 21
* perjantai 7.10. klo 21
* lauantain 8.10. klo 21

Tarkempia tietoja Toivolan alueella esillä olevista kohteista sekä esiintyjistä löydät täältä.

Toivolassa on tapahtuman aikana (29.9.-8.10.) päivittäin klo 17-23 tarjolla Street Food -annoksia, grillimakkaraa, lettuja ja lämpimiä juomia terästettynä tai ilman. Myös Kahvila Valkoinen Puu palvelee päivittäin iltaan saakka. Ravintola Toivolan Pajassa tarjoillaan ennakkovarauksella perjantaina 30.9., lauantaina 1.10., perjantaina 7.10. ja lauantaina 8.10. klo 18 alkaen neljän ruokalajin yllätysmenu Pirunpelto. Menu rakentuu kauden parhaista raaka-aineista ja muodostaa vaikuttavan kokonaisuuden valo-, taide- ja ääniteemoihin yhdistettynä. Pajan illallinen viimeistelee kokonaiselämyksesi Valon kaupungista. Illalliselle on rajattu määrä paikkoja, joten varaa omasi heti.

Käsityöläismuseo on poikkeuksellisesti avoinna perjantaina 30.9. klo 11-21 ja lauantaina 1.10. klo 13-21. Käsityöläismuseo kutsuu mukaan tutustumaan elämään entisajan Jyväskylässä ja osallistumaan kivaan työpajaan. Museokauppa Sparvinin viehättävässä työpajatilassa voivat kaikenikäiset askarrella maksuttomasti oman näköisensä lyhdyn syksyn pimeneviin iltoihin. Tunnelmallisessa Kuparisepän talossa kuulet kiinnostavia tarinoita talon asukkaiden elämästä 1800-luvun loppupuolella. Museoon on vapaa pääsy.

Tervetuloa nauttimaan ja vaikuttumaan kanssamme!

Syksyiset lankamarkkinat 15.10.2022

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden syksyiset lankamarkkinat järjestetään lauantaina 15.10. klo 10-16.

Tule syysretkelle Jyväskylään ja uppoudu lankojen pehmeään syleilyyn! 

Titityyn puodilla pääset ihastelemaan Jenna Kostetin (Ihtiriekkoknits) tulevan Neulottu Kalevala -kirjan neuleita ja kuulemaan tarinan neuleiden takana. Mukana on myös kirjan kustantaja Laine Publishing. Kirja ilmestyy marraskuussa, mutta sen voit jo tilata ennakkoon! 

Lankamarkkinoilta löytyy seuraavat myyjät:

Ota kaveri kainaloon, tule hypistelemään ihania lankoja ja viihtymään! Markkinoille on vapaa pääsy! Tervetuloa!

Titityy 16 vuotta! Juhlan kunniaksi kaikki normihintaiset tuotteet myymälässä -15%*. Verkkokaupassa saa saman alen -15%* normihintaisista tuotteista koodilla TITITYY22. (* ei koske lahjakortteja, eikä kursseja). Kampanja alkaa NYT ja jatkuu 2.10.22. asti.

Kiitämme kaikkia asiakkaita. 💗

Helli isää paikan päällä tai ennakkoon tilattavilla herkuilla

Kahvila Valkoinen Puu on takuuvarma valinta isänpäivän viettoon. Lämminhenkisessä tunnelmassa, yhdessä läheisten kanssa nautitut artesaanipizzat, kakut, muut kahvilaherkut jättävät isälle varmasti hyviä muistoja.

Myös kotona juhliville on tarjolla mahdollisuus isän yllättämiseen upeilla herkuilla. Valkoisen Puun kakkuja voi tilata ennakkoon mukaan noudettavaksi. Laajemman kattauksen saa Ravintola Toivolan Pajasta ennakkoon ostettavan Isänpäivän take away MenuBoxin muodossa. Keittiömestari, yrittäjä Lasse Koistisen suunnittelema neljän ruokalajin menukokonaisuus tekee isänpäivästä ainutlaatuisen ja unohtumattoman. MenuBoxin kaikki tuotteet ovat lämmitystä vaille valmiina ja paketti sisältää yksityiskohtaiset ohjeet lämmityksestä sekä esillepanosta. Lisätietoja tulee lähempänä isänpäivää verkkokauppaamme, josta MenuBoxit ovat myös ostettavissa.

Herkullista isänpäivää niin Toivolassa kuin kotona juhliville!

Koe entisajan tunnelmaa Käsityöläismuseossa ja tee löytöjä Museokauppa Sparvinissa

Piipahda ilmaiseksi tunnelmalliseen Kuparisepän taloon katselemaan ja kuulemaan miten käsityöläiset elelivät 1800-luvun Jyväskylässä. 1840-luvulla rakennettu talo on Jyväskylän keskustan vanhimpia asuinrakennuksia ja pitää sisällään monenlaisia kiinnostavia tarinoita.

Viehättävästä Museokauppa Sparvinista löydät 1800-luvun lopun Jyväskylän henkeen sopivia tuotteita. Sparvinin talossa on myös viihtyisä työpajatila, jossa on tarjolla kaikille avoimia maksuttomia työpajoja. Sparvinin talo (1861) on Jyväskylän keskustan vanhin alkuperäisellä paikallaan sijaitseva asuinrakennus.

Suunnistus Kuparisepän talossa

Viikoilla 39-40 voi suunnistaa entisajan käsityöläisten elämään. Millaisilla leluilla leikittiin ja miten kotiaskareita tehtiin ennen sähkön tuloa?  Mistä saatiin kenkiä ja mihin kaikkeen puu taipui? Mukaan saa itse tekemänsä pienen kivan askartelun. Työpaja on suunnattu päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot@jyvaskyla.fi