Yläkaupungin Yö Toivolassa 13.-16.5.

Yläkaupungin Yö on monitaiteinen ja pääsymaksuton kaupunkifestivaali, joka on järjestetty vuodesta 1992. Yläkaupungin Yö järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa monipäiväisenä 13.–16.5.2021, ja festivaalin teema on universumi. Toivolan vanhalla pihalla on ilo olla osa festivaalia ja Toivolassa onkin ohjelmaa kaikkina tapahtumapäivinä. Lisäksi Toivola toimii tapahtuman take away -ravintolana sunnuntaina 16.5.2021 teemalla alkuräjähdys.

Tervetuloa nauttimaan ohjelmasta ja viihtymään Toivolan tunnelmaan!

Rentoja ja hyväntuulisia kohtaamisia sekä ruokaa ja juomaa

Toivolan pihapiiri on avoinna asiakkaille koko tapahtuman ajan päivittäin klo 10.00–19.00. Yläkaupungin Yöhön liittyvän ohjelman lisäksi pihapiirin palvelut ovat käytettävissä päivittäin. Pihan eri palveluiden aukioloajat löydät täältä. Ja onpa pihapiirin tunnelmassa varsin mukavaa ihan vain olla ja viihtyä.

Koko tapahtuman ajan tarjolla on pihan yläosan take away -boksiravintolasta myytävä valikoima, johon kuuluu:

Toivolan hot dog (Briossisämpylä, aito nakki, pikkelöity punakaali, ryytisinappi-kreemiä, ketsuppi, korianteri; saatavilla myös vegaanisella Beyond-nakilla)

Räiskäleitä mansikkahillolla, mansikkahillolla ja kermavaahdolla tai mansikkahillolla ja Art Gelato -jäätelöllä

Makkaraa

Art Gelaton jäätelöbaarin herkulliset maut.

Monipuolisen juomavalikoiman löydät Toivolan Pihakioskista. Take away -boksiravintola palvelee Toivolan Pihakioskin aukioloaikojen mukaisesti.

Tervetuloa nauttimaan Yläkaupungin Yön ohjelmasta sekä viihtymään rennosti kanssamme!

Torstai 13.5.2021

Vieraitamme viihdyttämässä Tatu & Patu sekä Leppäne & Vallitseva tilanne klo 11.30 – 15.30

Ensimmäisenä vuorossa ovat Tatu & Patu, jotka laulattavat ja leikittävät lapsia pihapiirissämme. Outolan pojat outoilevat ja pohtivat varsinkin ruuan merkitystä ihmiskunnalle.

Leppäne & Vallitseva tilanne on Susanna Leppäsen musiikkia, jonka vallitseva tilanne on saanut kuuluviin. Musiikki polkee perinteisten runojen maisemaa ja arjen uhkia, naurettavaa elämää sekä vääjäämätöntä kuolemaa. Leppäne & Vallitseva tilanne on muun muassa Susanna Leppänen (haitari&laulu), Väinö Huhtanen (kontrabasso), Leeni Hämynen (viulu&mandoliini) ja Eerik Samula (kitara).

Perjantai 14.5.2021

Pihalla kuullaan Lehmäin ripsumalauluja sekä Jere Valkosen musiikkia klo 14.30 – 17.30

Lehmäin ripsumalauluja Harri Tapperin runoihin – ripsuminen on paarmojen ja muiden ötököiden hätistämistä pois lehmän kimpusta sitä lypsettäessä. Ripsujana olivat usein talon lapset ja nuoret, nuori piika tai joskus isäntäkin. Ripsujalla oli kädessään puun lehviä ja niillä huiskimalla ötökät pidettiin loitolla ja lehmä rauhallisena lypsyn ajan. Iltalypsy oli leppeä ja mukava tuokio, kuin lepohetki muiden talon töiden keskellä. Karja oli kutsuttu laitumelta kotiin ja talon väki sai hetken hengähtää kesäillassa lehmien seurassa. Lypsyn jälkeen vielä työt jatkuivat pellolla tai talossa.

Jere Valkonen on keuruulainen folkrock-lauluntekijä, joka ei pelkää sekoittaa punk- ja elektroestetiikkaa akustiseen ääniainekseen. Hänen laulunsa löytävät kotinsa tiedollisen ja tiedottoman hyhmäiseltä rajavartiolaitokselta, universumin pohjavirtoja kartoittaen.

Valkosen itsensä tuottama esoteerishenkilökohtainen debyyttialbumi Jere Valkonen LP julkaistiin marraskuussa 2020, niittäen radiosoittoa Ylellä ja kiittäviä arvioita mm. Keskisuomalaisessa. ”Niin syvällistä, että porakaivokin tuntuu tähän verrattuna lätäköltä.” -Jorma Hietamäki, Yle Radio Suomi.

Lauantai 15.5.2021

Ohjelmassa Vet Pillows ja ImproKampuksen vanhat toivot klo 14.00 – 17.30

Vuonna 2016 ukuleleyhtyeenä aloittanut Vet Pillows on kolmen nuoren naisen musikaalisen lahjakkuuden fyysinen ilmentymä. Vuosien mittaan ukuleleiden rinnalle on ilmestynyt myös muita soittimia –  nykyään säestys tapahtuu muun muassa nokkahuilun, mandoliinin, banjon ja kazoo-pillin sulosointujen siivittämänä. Erikoisten soitinkokoonpanojen lisäksi Vet Pillows tunnetaan kolmeäänisistä lauluharmonioista, mummojen itkettämisestä ja puhtaasta soittamisen riemusta, joka yltää yleisöön asti.

Lauantaina pihapiirissä voi nähdä myös improvisaatioteatteria, kun ImproKampuksen opettajat vierailevat paikalla yllättämässä kulkijat esityksellään.

Sunnuntai 16.5.2021

Tarjolla runoja ja musiikkia lapsille sekä lauluryhmä Jännät klo 11.30 – 15.30

Runoja ja musiikkia lapsille – lasten runoja poikkihuilulla säestäen.

Lauluryhmä Jännät on jyväskyläläinen kokoonpano, joka esittää kansanmusiikkia rennosti mutta kunnianhimoisesti. Ohjelmisto koostuu lähinnä moniäänisestä runolaulusta, mutta kokoonpano tekee myös ekskursioita muihin kieliin ja genreihin.

Sunnuntai 16.5.2021

Toivola toimii Yläkaupungin Yön take away -ravintolana. Myös tuolloin on tarjolla muiden tapahtumapäivien tapaan pihan yläosan take away -boksiravintolasta myytävä valikoima, johon kuuluu:

Toivolan hot dog (Briossisämpylä, aito nakki, pikkelöity punakaali, ryytisinappi-kreemiä, ketsuppi, korianteri; saatavilla myös vegaanisella Beyond-nakilla)

Räiskäleitä mansikkahillolla, mansikkahillolla ja kermavaahdolla tai mansikkahillolla ja Art Gelato -jäätelöllä

Makkaraa

Art Gelaton jäätelöbaarin herkulliset maut.

Take away -boksiravintola palvelee Toivolan Pihakioskin aukioloaikojen mukaisesti.

Monipuolisen juomavalikoiman löydät Toivolan Pihakioskista. Kokonaisuuden viimeistelemiseksi suosittelemme poikkeamista kahvila Valkoisen Puun kakkujen äärelle.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Yläkaupungin Yö on vielä paljon enemmän

Muistathan tutustua myös muuhun ohjelmaan.

Yläkaupungin Yö -festivaalista ja koko ohjelmatarjonnasta löytyy lisätietoa tapahtuman kotisivuilta.