Toivolan talo

Toivolan talo toimii kesän 2021 ajan Toivolan taide- ja kulttuuritalona

Vuokralaisena vielä tuolloin tontilla olleen Seppä Herman Toivolan suunnittelema asuinrakennus, Toivolan talo, valmistui vuonna 1890. Rakennus on palvellut Toivolan vanhan pihan erilaisia tarpeita koko sen historian ajan. Kesäksi 2021 talo muuntautuu Toivolan taide- ja kulttuuritaloksi, johon on vapaa pääsy.

Nauti paikallisten taiteilijoiden taiteesta

Toivolan talon näyttely tuo Kari ja Samuli Alosen sekä Katja Rauhamäen taidetta esille Jyväskylän keskustaan. Taidetta on esillä niin taideteoksina kuin kuvina. Design Alosen omat tilat sijaitsevat Pykälistössä ja Katja Rauhamäen työhuone puolestaan Laukaan Kuhankoskella. Samuli Alonen luonnehtiikin Toivolan talon näyttelyä ”maistiaisiksi”.

Lisäksi Toivolan talossa on esillä esimerkiksi palasia Toivolan historiasta eri muodoissaan sekä astiastoja.

Toivolan talo

Aukioloajat

Kesä-elokuussa ke - su 12 - 16

Osoite:
Cygnaeuksenkatu 2
40100 Jyväskylä

Katso osoite kartalta

Yhteystiedot:
+358 29 123 0185
info@toivolanpiha.fi

Toivolan vanhan pihan soiva tarinakierros - pihan tarinoita ja Keski-Suomen kanteletta

Keskisuomalainen kulttuuriperinne on Olga Kolarin intohimo. Tämän intohimon seurauksista, Toivolan vanhan pihan soivasta tarinakierroksesta, päästään nauttimaan Toivolassa sunnuntaisin 30.5.-29.8.2021 klo 12.00 alkaen. Kierroksella kuullaan tarinoita Jyväskylän 1800-luvun puutalokaudesta, nuoren Jyväskylän käsityöläisistä ja tietenkin Toivolan vanhan pihan historiasta. Samalla kierrokselle osallistujat pääsevät kuulemaan Keski-Suomen kanteletta perinteisellä tikkutyylillä vanhojen kansansoittajien tapaan soitettuna.

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.

Lalli Savolainen Toivolan talossa 6.-16.7.2021

Vaatesuunnittelija, stylisti, hius- ja meikkitaiteilija Lalli Savolainen vierailee Toivolan talossa 6.-16.7.2021. Luvassa on seikkailu vaatteiden, meikkien ja designin maailmaan persoonallisen ja lämminhenkisen Lallin johdolla. Ihastuttavia vaatteita ja meikkejä on myös myytävänä.