Toivolan vanhan pihan kuulumisia isännän kynästä

Kulunutta vuotta leimaa varmasti kaikkialla käsite ”koronavuosi” – niin myös meillä. Toivolan osalta olemme kuitenkin pyrkineet ja monelta osin pystyneet katsomaan rohkeasti eteenpäin. Tähän olemme onneksi saaneet vahvoja kumppaneita mukaan. Esimerkkinä näistä mainittakoon vaikkapa Kahvila Valkoinen Puu, jonka yrittäjillä Kirsillä ja Markilla oli rohkeutta ja intoa tehdä päätös Jyväskylän kahvilan avaamisesta koronan luomasta epävarmuudesta huolimatta. Lopputuloksena pääsemme, koronan vaikuttaessa toivottavasti mahdollisimman vähän, viettämään uuden kahvilan avajaisia 1.5.2021. Myös muita esimerkkejä olisi lukuisia – kiitos kaikille mukana olleille kumppaneille ja asiakkaille.

Ehjä kokonaisuus meidän kaikkien ilahduttamiseksi

Koronan tuoma hiljaisempi hetki on tarjonnut tilaisuuden jäsentää Toivolan kokonaisuutta. Luit muuten oikein. Olemme päättäneet käyttää Toivolaa sujuvasti Toivolan vanhan pihan rinnalla, koska niin tapahtuu myös arkikielessä jatkuvasti. Takaisin kokonaisuuteen: Toivolan Joulupiha osoitti, että kokonaisuus on rakentunut hyvään suuntaan ja mahdollistaa Toivolan perimmäisen tarkoituksen eli ihmisten ilahduttamisen ja unohtumattomat kokemukset rentojen ja hyväntuulisten kohtaamisten siivittämänä. Vielä kun saamme uuden kahvilan auki ja koronarajoitukset rasittamasta erityisesti museon palveluita, niin olemme kyllä erittäin tyytyväisiä.

Ainutlaatuinen ja kiehtovan historian omaava 1800-luvun puutalomiljöö, laadukkaat palvelut, historian ja nykyajan kerroksellisuus, ihmisten hyväntuuliset kohtaamiset, taide, kulttuuri, käsityöläisyys, arjen ja juhlan herkulliset hetket, porttien sisäänsä kätkemä täysin omintakeinen ja kiireetön maailmansa sekä ennen kaikkea lupa ihan vain olla ja viihtyä rennosti. Näistä on tämän päivän Toivola tehty. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että pystymme vaalimaan perinteikästä pihapiiriä ja sen uniikkia tunnelmaa yhdistettynä 2020-luvun palveluihin ja käytettävyyteen meidän kaikkien yhteiseksi iloksi.

Toivolan kevät ja kesä

Toivolan kevät ja kesä tarjoavat monenlaista rennosta olemisesta aina erilaisiin tapahtumiin. Pihapiiriin on tuttuun tapaan vapaa pääsy aukioloaikojen puitteissa ja mahdollisten erikseen maksulliseksi ilmoitettavien tapahtumien ulkopuolella. Pihan yhteydessä toimivat yritykset ja museo tarjoavat palveluitaan läpi kesän. Toivolan omia ja yhteistyökumppaneidemme tapahtumia on paljon – samoin asiakkaidemme omia tilaisuuksia ja juhlia. Koronatilanne saattaa vaikuttaa näihin kaikkiin enemmän tai vähemmän, mutta ei murehdita sitä ennakkoon.

Olemme tykästyneet, ja korona-aika on osaltaan tähän kannustanut, tapahtumissamme malliin, jossa Toivolassa tapahtuu pidemmällä aikavälillä. Toki tapahtumiimme sisältyy edelleen myös tarkkaan kellonaikaan sidottuja osioita, mutta näiden lisäksi pyrimme tekemään aikatauluista vapaampia. Tällöin jokainen pääsee nauttimaan tapahtumistamme juuri silloin, kun se itselle, perheelle ja ystäville parhaiten sopii.

Muutama sana tulevista tapahtumista

Toivolan Vappua vietetään 28.4.–2.5.2021. Munkkia ja simaa? Kyllä. Eikä siinä vielä herkkujen saralta kaikki: Kahvila Valkoisen Puun avajaiset ajoittuvat vappuun ja Pajan vappubrunssi on saatavilla niin paikan päällä tarjoiltuna kuin take awayna. Näiden lisäksi tarjolla on ohjelmaa puun istutuksesta live-musiikkiin. Tervetuloa juhlistamaan kevättä ja vappua kanssamme!

Toivolan Äitienpäivä on kevään ehdoton jalokivi. Juhlistamme äitejä kukkaloistolla, Toivolan talon avajaisilla sekä tietenkin mieleenpainuvalla brunssilla paikan päällä nautittuna tai take awayna. Totesimme, että haluamme päästä juhlimaan äitejä rennosti ja kiireettömästi. Luotamme, että tämä ajatus on myös muiden mielessä. Siksi valikoimistamme löytyvät äitienpäivänä myös Valkoisen Puun herkulliset kakut ja valmiit kukkakimput. Tervetuloa ilahduttamaan äitejä ja viettämään kiireetöntä yhteistä aikaa!

Yläkaupungin yö järjestetään 13. – 16.5.2021. Toivolalla on ilo olla yhtenä osana tätä pääsymaksutonta ja monitaiteista kaupunkifestivaalia. Toivolassa on esityksiä tapahtuman jokaisena päivänä. Sunnuntaina 16.5. Paja toimii lisäksi kyseisen tapahtumapäivän take away -ravintolana. Tervetuloa nauttimaan perinteikkäästä tapahtumasta niin Toivolassa kuin muiltakin osin!

Toivolan Kesää vietetään 29.5.–29.8.2021. Kesäkauden avajaisia vietetään 29.5. ja kesäkausi hyvästellään Toivolan Venetsialaisissa 27.–29.8. Kesän ajalle mahtuu monenlaista rennoista kesäilloista hyvän musiikin parissa aina Kaitafilmijuhliin ja osallistumiseen Jyväskylän Kesä -festivaaleihin. Tehdään kesästä 2021 yhdessä hyväntuulinen ja muistorikas!

Ilahduttavin terveisin,
Arto Hakanen
Toivolan vanhan pihan isäntä