Toivolan Kesä 28.5.-28.8.2022

Toivolan Kesä on täynnä rentoja ja hyväntuulisia kohtaamisia, monipuolista ohjelmaa sekä kesäisiä herkkuja. Tervetuloa nauttimaan kanssamme Toivolan Kesästä!

Alta löydät lisätietoja Toivolan Kesästä. Mikäli katsot tietoja mieluummin päivämäärittäin, niin löydät nostoja Toivolan Kesästä täältä. Tapahtumasivua päivitetään koko tapahtuman ajan. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

TOIVOLAN KESÄSSÄ VIIHDYTÄÄN JA RENTOUDUTAAN

Toivolan Pihapiiri muodostaa kesällä kauniin ja tunnelmallisen keitaan, joka tarjoaa loistavat puitteet olla, viihtyä ja rentoutua. Pihapiiri on avoinna läpi kesän.

Pihapiiri ja sen palvelut tarjoavat rennon tunnelman ja kauniin miljöön lisäksi esimerkiksi kesäisiä ruoka- ja juomaherkkuja, monipuolista ohjelmaa, taidetta, kulttuuria, designia ja historiaa. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että Toivola haluaa ilahduttaa – jokaista omalla tavallaan.

Pihan eri palveluiden aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme rennosta yhdessäolosta Toivolan Kesässä!

TOIVOLAN KESÄNAVAUS 28.5.2022

Toivolan Kesänavaus on rento, herkullinen, hyväntuulinen ja ehdottomasti täynnä Toivolan tunnelmaa.

Ravintola Toivolan Paja muuntautuu Toivolan Kesäbistroksi
Ravintola Toivolan Pajan on aika muuntautua Kesänavauksen myötä Toivolan kesäbistroksi. Samalla tavoin varmoihin kesän merkkeihin kuuluvat Pihakioski kesäjuomineen sekä Art Gelaton herkullisilla arteesaanijäätelöillä ja -sorbeteilla varustettu Jäätelökioski.

Virittäydy tunnelmaan Jyväskylän ja Toivolan historiaan perehtyen
Käsityöläismuseo ja Museokauppa Sparvin ovat Kesänavauksen yhteydessä avoinna klo 12-17. Museovierailun jälkeen Toivola saattaa kuiskailla aivan uudella tavalla.

Titityyssä Laine Magazine trunk show sekä Top 5 kesälangat
Titityyssä on esillä Lain Magazine Issue 14 Wiivi neuleita! Lisäksi myös kuratoidut lankavaihtoehdot jokaiselle neuleohjeelle.

Lisäksi päivittäin kyselty Titityyn Tiina, joka ei ole koskaan paikalla, on nyt paikalla klo 12 alkaen aina iltaan saakka. Tule kysymään Tiinalta vaikkapa vinkit kesän Top 5 lankoihin tai mitä nyt mieleesi tuleekin kysyä.

Titityyn Myymälä on auki klo 10-18. Kaupan sulkemisen jälkeen reitti kulkee tunnelmoimaan Kapun Kesäklubin avausta – vaikkapa neuleprojektin kera.

Kapun Kesäklubin avajaiset
Kesän viihteellinen avaus saa arvoisensa aseman, kun Kapun Kesäklubi -sarja starttaa Kesänavauksen yhteydessä. Kapellimestari ja pianisti Lasse Hirvi sekä laulaja Marjo Leinonen viihdyttävät Toivolan vieraita kahdella klo 18 ja klo 20 alkavalla setillä.

Kapun Kesäklubi tuo loistavat taiteilijat Toivolaan

Kapu eli kapellimestari, pianisti Lasse Hirvi toteuttaa Kapun Kesäklubin osana Toivolan Kesää.

Kapun Kesäklubilla Lasse Hirven kanssa esiintyvät:
* lauantaina 28.5. Marjo Leinonen (klo 18 ja 20)
* lauantaina 11.6. Eva Vikman (klo 16, 17 ja 18)
* torstaina 30.6. Emma Balbatsu (klo 17 ja 18.30; samalle ajankohdalle suunnitellut Jorma Uotisen esiintymiset on valitettavasti jouduttu perumaan sairastapauksesta johtuen)
* lauantaina 9.7. Neija Välilä (klo 18 ja 19.30)
* lauantaina 27.8. Vuokko Hovatta (klo 18.30 ja 20.15)

Tervetuloa nauttimaan valloittavista esityksistä ja Toivolan tunnelmasta!

Sulasolin tunnelmaa Toivolassa 10.6.2022

Sulasolin (Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto) Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Jyväskylässä 9.-12.6.2022.

Toivolan vieraat pääsevät nauttimaan musiikkiesityksistä, kun kolme hienoa kokoonpanoa esiintyy Toivolassa perjantaina 10.6.2022. Esiintyjät ja aikataulut ovat:
* Larte ja Merituuli (lapsi- ja nuorisokuoro), klo 17.15
* Laulux (lauluyhtye), klo 18.00
* Harjun Laulu (sekakuoro), klo 19.00

Katso lisätietoa:
Sulasolin nettisivut

Myös Pihapiirin palvelut ovat kattavasti käytettävissä. Pihapiirin ja eri toimijoiden tarkemmat aukioloajat löydät täältä.

Tervetuloa nauttimaan musiikkiesityksistä ja Toivolan tunnelmasta!

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden suuri neuletapaaminen 11.6.2022

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden osa 1 järjestetään Toivolassa lauantaina 11.6. kesäkuun suuren neuletapaamisen muodossa. Päivän ohjelma:

10.00-18.00 Titityy avoinna

11.00-14.00 Titityyssä Lana Gatto -lankojen esittely
Lankalähettiläs Stephan Nyman paikalla kertomassa Lana Gaton uutuuksista ja tulevaisuuden trendeistä.

12.00 Syty suomenlampaan villasta – primitiivinen kuitu pintaa syvemmältä / Sanski Matikainen Saimas Spinnery

13.00 Asiaa väreistä / Päivi Hintsanen, kuvataiteilija

14.00-17.00 Anna Johanna ja Onnensäikeitä -neuleet nähtävillä Titityyssä / hyvän kelin sattuessa ulkona
Anna Johannan upean Onnensäikeitä-kirjan julkaisusta on kulunut vuosi! Nappaa neule mukaasi, niin otetaan yhteinen neulekuva.

14.30 Knit Love Unite -huiviohje julkaistaan, cast on party!
Titityyn Tiina ja Laineen Jonna suunnittelivat yhdessä Knit Love Unite -huivin.

16.00-18.30 Kapun Kesäklubi: Laulaja Eva Vikman & kapellimestari, pianisti Lasse Hirvi

Lalli Savolaisen pop up -myymälä Toivolan Kellarissa 30.6.-10.7.2022

Kesäkuun lopusta heinäkuun puoliväliin päästään nauttimaan vaatesuunnittelija, stylisti, hius- ja meikkitaiteilija Lalli Savolaisen vierailusta Toivolaan. Persoonallinen ja lämminhenkinen Lalli pystyttää pop up -myymälänsä Toivolan Kellariin ajalle 30.6.-10.7.2022. Lalli tuo mukanaan niin vaatteita, meikkejä kuin designia. Myymälä on avoinna maanantai-lauantai klo 12-20 ja sunnuntaisin klo 12-16.

Lallin pop up -myymälän avajaispäivä torstai 30.6.2022 kannattaa muutenkin merkitä hyvissä ajoin kalenteriin. Kapun Kesäklubi tuo tuolloin Toivolaan taidokkaan ja vaikuttavan kaksikon: laulutaitelija Emma Balbatsu & kapellimestari, pianisti Lasse Hirvi.

Torstaina 7.7.2022 klo 12-16 Lalli ja Toivola saavat vieraakseen ihastuttavan maskeeraaja, meikkitaiteilija Raili Hulkkosen.

Toivola Jyväskylän Kesässä 6.-12.7.2022

Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaali järjestetään tänä vuonna jo 67. kertaa. Myös Toivolassa tapahtuu monenlaista tapahtuman aikana. Luvassa on esimerkiksi:

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden päätapahtuma järjestetään Toivolassa 7.-10.7.2022. Jyväskylän Kesän Neulefestarit ovat Lankakauppa Titityyn vuodesta 2016 järjestämät neulojien omat festarit, jotka kokoavat yhteen neulojia ja käsityön ystäviä. Festarit tunnetaan ihanasta, yhteisöllisestä fiiliksestä, valaisevista kursseista sekä tietenkin herkullisesta lankavalikoimasta.

Perjantaina 8.7. Toivolassa esiintyy jazz-yhtye Desho Desho, joka tulkitsee perinteistä ja modernia jazzmusiikkia. Esitykset ovat klo 17 ja 19.

Lauantaina 9.7. Toivolan vieraita viihdyttävät monipuolinen näyttelijä-laulaja Neija Välilä & kapellimestari, pianisti Lasse Hirvi. Esitykset ovat klo 18 ja 19.30. (Neijan kuva: Jiri Halttunen)

Sunnuntaina 10.7. Toivolan valtaa sarjakuvataide kaikessa rikkaudessaan, kun Toivolassa järjestetään Jyväskylän Sarjakuvafestivaali klo 10-18.

Maanantaina 11.7. Toivolassa esiintyy valovoimainen Kipinät-kuoro. Esitykset ovat klo 16 ja 17. Kipinät on jyväskyläläinen pop- ja jazzmusiikin ja kuoroimprovisaatioon keskittyvä kuoro, jota johtaa sen perustaja, pop/jazz-laulunopettaja ja palkittu kuoronjohtaja Kaisa Halmemies. (Kipinät kuva: Jaakko Manninen)

Laulu- ja ukuleleyhtye Ukelos esiintyy Toivolassa tiistaina 12.7. klo 15, 16.30 ja 18. Ukelos on vuonna 2018 Jyväskylässä perustettu hyväntuulen laulu- ja ukuleleyhtye, joka muokkaa menneiden vuosikymmenten parhaita paloja hymynkare suupielessä, hämmentää soppaa sopivasti omilla mausteillaan ja lisää toisinaan settiin myös omia kappaleitaan. (Ukelos kuva: Heikki Veijola)

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden päätapahtuma Toivolassa 7.-10.7.2022

Jyväskylän Kesän Neulefestareiden päätapahtuma järjestetään Toivolassa 7.-10.7.2022.

Jyväskylän Kesän Neulefestarit ovat Lankakauppa Titityyn vuodesta 2016 järjestämät neulojien omat festarit, jotka kokoavat yhteen neulojia ja käsityön ystäviä. Festarit tunnetaan ihanasta, yhteisöllisestä fiiliksestä, valaisevista kursseista sekä tietenkin herkullisesta lankavalikoimasta. Neulefestareille on vaellettu ympäri maailmaa, ja ne ovatkin jo saaneet vakiintuneen jalansijan neuleskenessä.

Lauantaina 9.7. annetaan musiikin viedä, kun Kapun Kesäklubi tuo hurmaavan näyttelijä-laulaja Neija Välilän & kapellimestari, pianisti Lasse Hirven viihdyttämään Toivolan vieraita.

Sunnuntaina 10.7. on tarjolla Ravintola Toivolan Pajan Neulebrunssi klo 11-15. Neulebrunssin hinta on 25 €/hlö ja brunssille voi saapua ilman ennakkovarausta.

Katso Neulefestareiden tarkempi aikataulu ja muut lisätiedot täältä.

(Neijan kuva: Jiri Halttunen)

Jyväskylän Sarjakuvafestivaali Toivolassa 10.7.2022

Toivolassa uppoudutaan sarjakuvataiteen maailmaan Jyväskylän Kesän festivaaliviikon sunnuntaina 10.7.2022 klo 10-18. Silloin Toivolan valtaa sarjakuvataide kaikessa rikkaudessaan.

Sarjakuvafestivaaleilla nähdään kotimaisia sarjakuvataiteilijoita myymässä ja signeeraamassa teoksiaan. Mukana ovat mm. Kamala Luonto -sarjakuvastaan tunnetut Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen. Tarkka lista osallistujista tarkentuu ennen tapahtumaa.

Sarjakuvafestivaaleilla on mukana myös kotimaisia aktiiviharrastajia sekä kuvittajia, jotka tekevät sarjakuvaa omakustanteisten pienlehtien muodossa. Myyntipöytiä varten kannattaa varata myös käteistä rahaa.

Tapahtuman aikana järjestetään erilaisia työpajoja sekä taiteilijavieraiden haastatteluja. Jyväskylän Sarjakuvafestivaalin 2022 tuottaa Keski-Suomen Sarjakuvaseura KESS ry.

Toivola goes Fashion 19.-21.8.2022

Fashion Unit on tuottanut Muotipäivät -tapahtumaa jo vuodesta 2006 ja tapahtuma järjestetään nyt 17. kerran. Tänä vuonna tarjolla on täysin uudenlainen elämys, kun tapahtuma toteutetaan Toivolassa 19.-21.8.2022.

Luvassa on Muotipäiville tuttuja teemoja yhdistettynä Toivolan ainutlaatuiseen ympäristöön ja palveluihin. Lupaamme, että tämä tapahtuma säväyttää ja muistetaan pitkään.

Lisätietoja julkaistaan lähiaikoina, joten muista seurata tapahtumasivua ja eri kanaviamme.

Tervetuloa nauttimaan muodista Toivolan ainutlaatuisessa tunnelmassa!

Venetsialaiset ja Kaitafilmijuhlat Toivolassa 27.-28.8.2022

Toivolan Kesä huipentuu sen päättäjäisiin eli Venetsialaisiin ja Kaitafilmijuhliin 27.-28.8.2022.

Venetsialaisissa ja Kaitafilmijuhlissa on luvassa rentoa tunnelmaa, monipuolisia herkkuja, musiikkia ja muuta ohjelmaa sekä tietenkin kaitafilmejä.

Lauantaina 27.8.2022 Toivolan vieraita ilahduttavat upeat kapellimestari, pianisti Lasse Hirvi ja näyttelijä-laulaja Vuokko Hovatta.

Toivolan aiempia Venetsialaisia muistellaan edelleen hymy huulilla. Tämä tapahtuma kannattaa kiinnittää kalenteriin hyvissä ajoin!

(Vuokko Hovatan kuva: Felix Bardy)

Nostoja Toivolan Kesästä kuukausittain