Vanha Pappila

Jyväskylän Vanha Pappila on upea historiallinen rakennus, joka sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Vanha Pappila on rakennettu vuonna 1928 ja tarjoaa viehättävät tilat tapahtumille, kohtaamiselle ja yöpymiseen.

Vanhassa pappilassa voit nauttia lounaasta, teestä, virvokkeista ja makeista tai suolaisista herkuista. Pappilassa tarjottavat tuotteet leivotaan ja valmistetaan omassa keittiössä.

VANHAN PAPPILAN ILTAPÄIVÄTEE

Vanhan pappilan Iltapäivätee sisältää kauniin kattauksen suolaisia ja makeita herkkuja nautittavaksi Teen tai Kahvin kera. Iltapäiväteen sisältämät herkut on suunniteltu sekä valmistettu pappilan omassa keittiöissä. Iltapäivätee menu kunnioittaa perinteitä ja tarjoaa makumatkoja sesonkien mukaan. Varaa paikkasi tästä

VANHAN PAPPILAN LOUNAS

Tervetuloa nauttimaan herkullisesta lounaasta Vanhan Pappilan ainutlaatuisessa miljöössä! Pappilan lounas tarjoaa laadukasta ruokaa ja vaivatonta ruokailua arkipäivisin tiistaista perjantaihin klo 11.00-14.30. . Lounas antaa erinomaisen vaihtoehdon niin kiireisille arkipäiville kuin rentouttaville lounastauoille. Lue lisää, ja tule lounaalle

VANHASTA PAPPILASTA ON MONEKSI

Tunnelmallinen miljöö mahdollistaa erilaisten tapahtumien, juhlien, kokousten sekä pienimuotoisten konserttien järjestämisen. Olipa kyseessä intiimi perhejuhla pienemmälle seurueelle tai suurempi tilaisuus yritykselle, meiltä löytyy sopivia tiloja ja tarjoilut tapahtumiin.  Art Catering -juhlapalveluyrityksen ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii tilaisuuksien laadukkaasta toteutuksesta yhteistyössä kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

Pappilasta löytyy myös teekauppa jossa on laaja valikoima erilaisia teelaatuja ja -tarvikkeita Teeleidin valikoimasta. Löydä uusia teelaatuja, kokeile erilaisia makuelämyksiä tai yllätä täydellisellä lahjalla teekulttuurin ystävä.

Entiseen talonmiehen asuntoon on kunnostettu Pappila Boutique Apartments. Tässä ylellisessä loft-asunnossa voi nauttia rauhallisesta ja miellyttävän majoituksesta kävelymatkan päässä keskustasta ja muista palveluista. Asunnon varaukset Time Hostel & apartments.

Tervetuloa Vanhaan pappilaan, jossa yhdistyvät upeat tilat, laadukkaat palvelut ja arvostetut yhteistyökumppanit.

Vanha Pappila

Aukioloajat

Kahvila / teehuone
Ti-Pe 11-19
La 11-16
Ma-su Suljettu

Osoite:
Vapaudenkatu 26,
40100 Jyväskylä

Yhteystiedot  
Puh. 0291230186
vanhapappila@toivolanpiha.fi

Iltapäivätee varaukset

Vanhan Pappilan Iltapäivätee

Vanha Pappila - Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

HIstoria

Jyväskylän pappila valmistui kirkon läheisyyteen Vapaudenkadun varrelle vuonna 1928. Pappilaan rakennettiin kirkkoherran, virallisen apulaisen, diakonissan ja talonmiehen asuntojen lisäksi seurakunnan kanslia- ja kokoontumistiloja palvelemaan monipuolistuvaa ja kasvavaa seurakunnan toimintaa. Pappilan rakennushanke pantiin vireille vuonna 1926. Pappilan piirustusehdotukset pyydettiin Kauno S. Kallion lisäksi myös Jyväskylässä toimineelta Alvar Aallolta, mutta kirkkovaltuusto valitsi Kallion ehdotuksen. 1900-luvun alkupuolella pappilat muuttuivat rakennusryhmistä yksittäisiksi rakennuksiksi tai ne tehtiin kaupungeissa seurakunnan muiden tilojen yhteyteen esimerkiksi osaksi seurakuntataloa. Haluttu asumistapa oli kaupunkitalo mukavuuksineen. Jyväskylän pappila on ensimmäisiä kaupunkipappiloita, mutta samalla se edustaa myös kirkollisen virkatalorakentamisen vuosisataisia perinteitä.

Pappilan suunnitellut helsinkiläinen arkkitehti Kauno S. Kallio on ollut kansallisesti tunnettu erityisesti kirkollisen rakennusten suunnittelijana. Tyylillisesti rakennuksen vaikutteet tulevat Tanskan ja Keski-Euroopan vanhojen hansakaupunkien kivisistä kaupunkitaloista. Julkisivujen yksinkertainen, symmetriaan pyrkivä sommittelu on klassistista tyyliltään. Julkisivut ovat slammattua tiiltä, sokkelit hakattua luonnonkiveä ja massiivinen taitekatto tiilipintainen. Koristeaiheina ovat räystään alla tiiliset hammaslistat ja pääsisäänkäynnin kapea pelkistetty frontoni sekä pihan puolen terassi ja vilpolarakenteet. Ulko-ovet ovat massiivisia koristeveistettyjä tammiovia. Pappilan massiivitiilimuureja ja teräsbetonirakenteita yhdistävä rakennustekniikka on rakennusajankohdalle tyypillinen.

Pappilan sisätilojen suunnittelussa ja toteutuksessa pyrittiin edustaviin seurakunnan kokoontumistiloihin sekä kirkkoherran asuntoon. Rakennuksen katto- ja koristemaalaukset ovat taiteilija Urho Lehtisen käsialaa, samoin kappelin lasimaalaus.